Annons

Något av en cirkus i Älmhult

Älmhult Älmhultsbostäder hade delat ut 1 200 cirkusbiljetter till sina hyresgäster. Men cirkusen kom inte. Och vd:n blev lika snopen som hyresgästerna.

Redan i mars tecknade Älmhultsbostäder ett avtal om att Cirkus Skratt skulle hålla två föreställningar i måndags för bostadsbolagets hyresgäster.

Totalt 1 200 gratisbiljetter hade delats ut, 600 per föreställning. Men bara drygt två timmar innan föreställningen fick Tore Vestergård, Älmhultsbostäders vd, besked om att cirkusen inte skulle komma. Och med tanke på att han haft kontakt med cirkusen både under helgen och måndag förmiddag så var det en minst sagt irriterad vd som insåg att festligheterna de tänkt bjuda på inte skulle bli av.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Orsaken var att någon cirkusmedarbetare inte fått fortsatt uppehållstillstånd i Sverige. Det kändes lite krystat. Vi fick snabbt ut information på nätet om detta och vi fick ha personal på plats för att förklara. Det är klart att det var en stor besvikelse från barnen. Men alla barn som fått en cirkusbiljett ska vi ge en påse godis, som en liten kompensation, berättar Tore Vestergård.

Annons

Godispåsarna finns att hämta nu på måndag på Älmhultsbostäders kontor.

Blir det cirkus fler gånger?

Läs ocksåHyresklart i Älmhult

– Jo, det blir cirkus. Men inte med den här. Det är kört. Vi vill göra något för våra hyresgäster nästa år men vad det blir vet vi inte ännu, säger Tore Vestergård.

Annons

Älmhultsbostäder planerar även rättsliga åtgärder mot cirkusen.

Läs också Här får alla som vill ge och ta prylar Villaägare får förtur i Älmhult Älmhult växer så det knakar En femtiolapp i höjd hyra i Älmhult

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.