Annons

Närmare 20 000 kronor i överhyra – för en klappstol

Värmland Ett ungt par i Karlstad har vänt sig till hyresnämnden för att få tillbaka sammanlagt 16300 kronor som de menar att de betalat för mycket i andrahandshyra. Enligt avtalet skulle lägenheten var möblerad. Men allt som fanns i lägenheten var en klappstol.
Foto: Gry Ellebjerg
Kumla Bostäder har inrättat en särskild grupp för att hitta otillåten andrahandsuthyrning.

Paret i 20-årsåldern har bott i lägenheten i Karlstad i andra hand från september 2017 till maj 2018.

Under den tiden har de varje månad betalat 1800 kronor mer i hyra än de 6200 kronor per månad som lägenheten egentligen kostar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Pengarna har kontraktsinnehavaren, man i 60-årsåldern, stoppat i egen ficka.

Annons

När paret flyttade, vände de sig till hyresnämnden för att få pengarna tillbaka: totalt 16 300 kronor inklusive ränta hade det hunnit bli under de nio månader de bott där.

Enligt avtalet mellan paret och mannen skulle möbler ingå i andrahandsupplåtelsen, vilket skulle kunna innebära att ett visst påslag på hyran hade varit korrekt.

Läs ocksåSå rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga”Annie Dahlberg söker bostad i andra hand.

Men den enda möbel som enligt paret fanns i lägenheten var en klappstol på balkongen. I sin ansökan till hyresnämnden om återbetalning av hyran skriver därför Hyresgästföreningen i Region Mitt, att påslaget inte är skäligt. Föreningen kräver att hela summan plus ränta betalas tillbaka till paret.

Annons

I veckan tog hyresnämnden upp ärendet och beslut kommer inom kort.

Läs också Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.