Annons

Nästan klart med biskopens hyra

Växjö ​Den förre biskopen i Växjö stift Sven Thidevall och stiftsstyrelsen är, enligt Thidevall, ense om hyran för biskopsgården. Men stiftsstyrelsen vill inte säga någonting förrän underskrifter finns på papper.
​Budet innebär att Sven Thidevall får en sänkt månadskostnad för de tre månader han bodde kvar. Stiftet ville ha 11 950 kronor i månanden. Sven Thidevall betalade bara en månadshyra och ansåg att det skulle räcka för alla tre månader.
 
Uppgörelsen innebär att snittkostnaden blir 8 962 kronor i månaden, inklusive hushållsel och garage.
 
– Det här känns bra och det tror jag det gör för båda parter. Vi är ense om beloppen men stiftsstyrelsens arbetsutskott vill ha några enkla ändringar av formuleringar. Men har vi löst de stora frågorna kring allt detta så vore det anmärkningsvärt om vi inte skulle kunna lösa detta, säger advokat Göran Wålander, ombud för Sven Thidevall.
 
Ingen av de ledamöter Hem & Hyra pratat med från stiftsstyrelsens arbetsutskott vill uttala sig om överrenskommelsen efter utskottets möte i dag.

 
– Vi har ett förslag men inget beslut är taget. Det pågår en förhandling. När vi får underskrivet från den andre parten och en justering av vårt beslut då kan vi berätta, säger Jan-Erik Forsberg, vice ordförande i stiftsstyrelsen och ledamot i arbetsutskottet.
 
Men det betyder att ni har tagit ett beslut?
 
– Nej, det pågår fortfarande samtal kring överrenskommelsen och så länge det sker så säger vi ingenting, säger Jan-Erik Forsberg.

Annons

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat" Årets hyror klara i Vara och Lidköping - men det krävdes medling Grannar spelar in varandra med mobilen: "Ibland blir det alldeles fel" Hyresgäst i Hässleholm riskerade att bli skållad i duschen  Gårdstenshyror krävde medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.