Annons

Nattfotboll gav mersmak

Borlänge Under tre julihelger anordnades nattfotboll i Borlänge. Hyresgästföreningen uppskattar att upp till 60 barn och unga kom vid varje tillfälle. Planer finns redan nu på en fortsättning nästa år.
Foto: Jonas Backström
Nattfotbollen i Borlänge lockade många barn under tre sommarhelger.

Idén till att anordna nattfotboll lånade Hyresgästföreningen i Borlänge från föreningsaktiva i Örebro. Målet har varit att samla både flickor och pojkar i olika åldrar för att spela fotboll och tala om kamratanda och fairplay.

I en utvärdering skriver Jonas Backström, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Borlänge, att behovet av aktiviteter samt intresset från unga Borlängebor varit stort. Dock var starten från arrangörshåll trög, men det växte under tiden då fler fick kännedom om att nattfotbollen var igång.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Så inför nästa sommar, då tiden förlängs till sex veckor, kommer planeringen att starta redan i höst. Visionen inför nästa år är att skapa en positiv anda och verka för kamratskap och integration, skriver Jonas Backström.

Förutom Hyresgästföreningen har Tunabyggen, Swesom, Tjärna FC och Bullermyrens IK varit med som arrangörer.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.