HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nattfotboll gav mersmak

Borlänge Under tre julihelger anordnades nattfotboll i Borlänge. Hyresgästföreningen uppskattar att upp till 60 barn och unga kom vid varje tillfälle. Planer finns redan nu på en fortsättning nästa år.
Foto: Jonas Backström
Nattfotbollen i Borlänge lockade många barn under tre sommarhelger.

Idén till att anordna nattfotboll lånade Hyresgästföreningen i Borlänge från föreningsaktiva i Örebro. Målet har varit att samla både flickor och pojkar i olika åldrar för att spela fotboll och tala om kamratanda och fairplay.

I en utvärdering skriver Jonas Backström, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Borlänge, att behovet av aktiviteter samt intresset från unga Borlängebor varit stort. Dock var starten från arrangörshåll trög, men det växte under tiden då fler fick kännedom om att nattfotbollen var igång.

Läs ocksåDe prisas för sitt arbete i Berga

Så inför nästa sommar, då tiden förlängs till sex veckor, kommer planeringen att starta redan i höst. Visionen inför nästa år är att skapa en positiv anda och verka för kamratskap och integration, skriver Jonas Backström.

Förutom Hyresgästföreningen har Tunabyggen, Swesom, Tjärna FC och Bullermyrens IK varit med som arrangörer.

Läs också Slog till kepsen på granne under bomöte Tillgängliga bostäder för äldre kartläggs Slapp hyran efter trappspring Grannkonflikt i Helsingborg hoppas få lösning i hyresnämnden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.