Annons

Nattliga bråk plågar hyresgäster – MKB vill kasta ut granne

Malmö En ström av klagomål har kommit in till MKB från hyresgästerna i ett hus i centrala Malmö. Värden gör just nu ett nytt försök att kasta ut en av de boende.
Foto: Anders Paulsson

“Nu har det börjat igen”.

Så inleds ett mejl som skickades från en av de boende i maj. Det var riktat till hyresvärden och inte första gången som det kom in klagomål från adressen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästerna har under lång tid vädjat om att värden ska göra någonting åt situationen i huset. En lång rad skrivelser och störningsrapporter beskriver en tillvaro som kantas av skrik, slagsmål och oro. Polisen har både tvingats bryta upp dörrar och använda pepparsprej för att få slut på bråken.

“Nu får det räcka” skrev en boende i ett mejl till MKB efter att återigen ha fått nattsömnen förstörd. Orolighterna cirkulerar runt en av de boende i huset. Enligt uppgifter i hyresnämndens handlingar har bråken mellan mannen och hans flickvän resulterat i över 30 polisanmälningar.

Annons

Nu försöker MKB kasta ut mannen, för andra gången på ett år. Sist, i februari, slutade det med förlikning i hyresnämnden efter att parterna hade kommit överrens. Hyresgästföreningen representerade mannen och resultatet blev att han fick bo kvar på kontrakt med kortare uppsägningstid.

Läs ocksåGranne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Men störningarna fortsatte och bara några månader senare sade MKB upp den utpekade ordningsstörarens kontrakt.

Den här gången valde mannen att driva sin sak utan hyresgästföreningen när fallet på nytt togs upp i hyresnämnden. Han medgav att han hade stört sina grannar men inte alls är i den omfattning som det hade påståtts. Tappar han en tallrik i golvet ringer någon polisen, så försvarade han sig under förhandlingen i september. En vräkning skulle vara totalt katastrofal för hans livssituation, menade han.

Annons

Förhandlingarna fortsätter i början av oktober. Hyresgästen och värden har uppmanats att samla på sig mer bevisuppgifter till dess.

Läs ocksåPeter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner
Läs också Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.