Annons

Nedsatt hyra på grund av parasit?

Östersund En hyresgäst i Östersund kräver nedsättning av hyra för parasitsmittat vatten. Nu prövas saken i rätten.

Igår hölls den muntliga förberedelsen av förhandlingarna mellan en hyresgäst och Östersundbostäder i frågan om ersättning för otjänligt vatten under parasitsmittan förra vintern.

 Tingsrätten ska pröva om hyresgästen lidit men då vatten var tvunget att kokas för att kunna drickas, användas till matlagning och tandborstning. Samt att vattnet skulle användas medförsiktighet vid dusch, särskilt av barn.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Avsaknaden av vatten har en storbetydelse för honom som hyresgäst, säger Niclas Sundell från Hyresnämnden företrädare för den målsägande.

Att i Hyresnämnden komma fram till en förlikning av tvisten var inte möjligt då endast hyresgästen godtog en medling.

Läs ocksåÖstersundsbostäder blir Östersundshem

Östersundsbostäders företrädare Lars Matton från Sveriges allmänyttiga bostadsföretag menar att kostnaderna för vattnet normalt är en liten del av hyran.

Annons

– Bristande vattenkvalité är ett men, dock begränsat och inte berättigat till ersättning eller mycket låg ersättning, säger han.

Läs ocksåHyrorna klara för ÖSBO

Cryptosporidium är den bakterie som i slutet på november 2010 spred sig via Östersunds kommunala vatten och smittade enligt kommunens enkät runt 8000 personer med magsjuka.

Annons

Den fjärde april hålls huvudförhandlingen i rätten.


Läs också Vill höja hyror i Östersund Torvalla träffas för utveckling Östersundsbostäder säger nej till parasitersättning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.