Annons

Torvalla träffas för utveckling

Östersund Invånarnas idéer och åsikter ska tas tillvara när bostadsområdet Torvalla i Östersund ska utvecklas.

Den första februari bjuder Östersunds kommun invånare i Torvalla till ett möte för att få deras synpunkter på vad som behövs i området.

Onsdagens träff är den första utav tre där det ska diskuteras hur man kan utveckla Torvalla som område. Träffarna riktar sig till boenden i området, men även till alla som arbetar, studerar eller har någon annan anknytning till Torvalla.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommunen vill med träffarna få en chans att ta tillvara på den kunskap och de erfarenheter som de boende har från det egna området. Theresia Grön projektledare på Östersunds kommun tycker att det är viktigt att invånarna själva får vara med och utveckla sitt område.

Annons

– De bästa idéerna kommer från de boende själva. Vi har valt att inta ett öppet angreppssätt och inte styra för mycket, då kan det komma upp vad som helst. Det är just det som är spännande med hela upplägget, säger hon.

Utvecklingen av Torvalla ingår i projektet Tillväxtprogram för ett attraktivare Östersund som Östersunds kommun driver. Östersundsbostäder är en av de största hyresvärdarna i området och delaktiga i arbetet. Medverkar på mötena gör även Hyresgästföreningen och olika aktiva föreningar och nyckelpersoner i Torvalla. Den andra och den sjunde februari hålls det ytterligare idéträffar.

Annons
Läs ocksåÖstersundsbostäder blir Östersundshem
Läs också Hyrorna klara för ÖSBO Nedsatt hyra på grund av parasit? Vill höja hyror i Östersund Östersundsbostäder säger nej till parasitersättning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.