Annons

Nekat lägenhetsbyte fall för hyresnämden

Malmö Hyresgästen behöver en större lägenhet så att hennes barn kan få var sitt rum men hyresvärden vägrar gå med på bytet. Nu avgörs ärendet i hyresnämnden.

Hyresgästen bor i en liten tre i centrala Malmö. Eftersom lägenheten ligger i en äldre fastighet är planlösningen inte optimal för en familj med två barn. Hyresgästen vill nu byta till en större trea där barnen har möjlighet att få var sitt rum. Dessutom skulle familjen då komma närmare barnens skola. Men hyresvärden Idoff fastigheter vägrar att ge sitt godkännande till lägenhetsbytet eftersom han menar att hyresgästen har erbjudits andra lägenheter genom värden själv, men tackat nej. Hyresgästen å sin sida menar att lägenheterna har legat i område som ligger ännu längre från barnens skola.

Nu har hyresgästen, med hjälp av Hyresgästföreningen, vänt sig till hyresnämnden för att få sitt ärende prövat.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Vad är beaktansvärda skäl för lägenhetsbyte? Hem & Hyra reder ut Förbundsjurist vill att bytesrätten stärks: "Hyresrätten ska vara ett flexibelt boende" Susanne har bytt lägenhet elva gånger - nu hårdnar kraven på "beaktansvärda skäl" Bytte lägenhet med dottern men flyttade aldrig in – räddas i hovrätten Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.