Annons

Nina Hedlund blir ny chef i Region Mitt

Örebro En person med stor genomförandeförmåga och med brett stöd. Så beskrivs Hyresgästföreningens nya chef över Region Mitt: Nina Hedlund.

Första februari tillträder Nina Hedlund som chef över region Mitt, där länen Värmland, Örebro, Dalarna och Södermanland ingår.

Hon kommer att vara stationerad i Örebro och har tidigare arbetat inom föreningen som chef över medlemsrekryteringen och sedan våren 2011 som biträdande regionchef.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom hon kommer inifrån organisationen, är Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson i Stockholm noga med att framhålla att Nina Hedlund haft hård konkurrens med runt 50 sökande och genomgått en krävande urvalsprocess.

– Man kan tycka att det är att gå över ån efter vatten när vi har en sådan bra intern kandidat. Men det är viktigt att Hyresgästföreningen är professionella i rekryteringen i den här typen av jobb och konkurrensen har varit skarp med flera bra sökande, säger Jan Johnsson.

Annons

Nina Hedlund säger att året som biträdande regionchef gett stor inspiration. Framförallt genom att man arbetar så nära de förtroendevalda i Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Regionchefen är den hösgsta tjänstemannen inom regionen och knyter ihop arbetet mellan tjänstemän, förtroendevalda och riksförbundet i Stockholm. Men Nina Hedlund hoppas även att den vanliga medlemmen kommer att märka av henne.

– Förhoppningsvis kommer våra medlemmar märka av mitt ledarskap genom att jag säkerställer och bidrar till utveckling kring vår kompetents och professionalism både som medarbetare och förtroendevald. Vi ska fortsätta ha god kvalitet i våra hyresförhandlingar och fortsätta enträget att arbeta hårt för att stärka hyresrätten vilket skapar trygghet för våra medlemmar. Vi ska fortsätta och utöka tillgängligheten till medlemmarna och fortsätta ha god medlemsservice i alla kontakter och även börja finnas och arbeta mer i nya former och i sociala medier, säger hon till Hem & Hyra.

Annons

– En viktig del i att Nina anställdes är det starka stöd hon har från både anställda och styrelsen. Det gör att vi inte får någon uppförsbacke – vi startar i medvind, säger Jan Johnsson.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Nina Hedlund är 39 år och medlem i Hyresgästföreningen sedan länge. Hon har tidigare bott både i hyresrätt och bostadsrätt. Nu bor hon hus tillsammans med man och barn lite utanför Örebro.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.