HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nu byggs den nya multiarenan

Finspång I dag lyftes de första delarna på plats i Gula Hårstorp. Om en knapp månad ska Vallonbygdens nya multiarena stå klar för leksugna barn i Finspång,

— Det ska bli kul och se hur barnen kommer att leka här och var de kommer ifrån. Jag tror att det här kommer locka barn från hela Finspång, det är den första multiarenan som byggs här, säger Jimmy Lundell, marknadschef på Vallonbygden.

Bakom namnet multiarena döljer sig en ambition att erbjuda något mer än en vanlig lekpark. Här ska barnen kunna utöva olika idrotter som fotboll och basket, men även kunna klättra, gunga, baka sandkakor och åka rutschkana. Utformningen av anläggningen har skett tillsammans med de boende i området.

Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

— Vi och Hyresgästföreningen har haft tre träffar med hyresgäster som fått lämna förslag på hur det ska se ut. Det kommer bland annat bli en fotbollsplan med konstgräs som man även ska kunna lägga is på under vintern. Det blir även en stor klätterställning som byggs ihop med en klätterbana.

Idén till den nya lekanläggningen föddes i samband med den pågående upprustningen av utemiljön i Gula Hårstorp.

Annons

— Vi hade flera små lekplatser på gårdarna förut som var i dåligt skick och inte användes. Då tog vi beslutet att ta bort dem och göra en större som barn skulle vara intresserade av att leka på. I dag nöjer sig inte barn med vad som helst, bara en sandlåda duger oftast inte.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden

Satsningen går på 2,3 miljoner kronor, där Boverket tilldelat ett bidrag som täcker hälften av kostnaden.

— Det här är inget vi har råd att bygga överallt i alla fall i den här omfattningen. Det vi tittar på är att eventuellt komplettera Nyhem med en ny fotbollsplan.

Annons

När ska multiarenan vara klar?

Läs ocksåVallonbygden i hyrestoppen

— Den blir klar lagom till midsommar, den 20 juni. Det är förarbetet som har tagit lite tid, men nu är det bara montering kvar och det går ganska fort, säger Jimmy Lundell.

Läs också En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.