Annons

Nu byter Peter Laang sida och återkommer till Hyresgästföreningen

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Efter fem år på "den andra sidan" återvänder Peter Laang till Hyresgästföreningen – nu i rollen som regionchef.
Foto: Kajsa Wedberg
Peter Laang blir region BohusÄlvsborg-Skarborgs nye chef. Han tillträder sin post i maj.

För många är han ett bekant ansikte. Peter Laang har tidigare varit chef för Hyresgästföreningens förhandlingsavdelning i Bohus-Älvsborg-Skaraborg.
2015 bytte han sida för ett jobb i ett bostadsbolag. Erfarenheter han nu bär med sig in i sitt nya uppdrag. Och han ser fram mot att komma tillbaka till Hyresgästföreningen igen.
– Det känns jättebra. Jag hade inte planerat det för ett år sedan, men det uppstod en fantastisk möjlighet som var för kul för att säga nej till.

Ett känt ansikte för många. Peter Laang återvänder till Hyresgästföreningen efter några år på ”den andra sidan”.

Peter Laang slutade sin tjänst på Hyresgästföreningen för att börja jobba som förvaltningschef på Alebyggen, där han var i tre år innan det bar av tillbaka till ett jobb i hemkommunen Vänersborg igen.

– Jag har jobbat på Vänersborgsbostäder de senaste två och ett halvt åren som kund- och marknadschef.

Vad lockar dig i det här jobbet som regionchef?
– Jag vill vara ute och röra mig, vill träffa medlemmar, förtroendevalda och bostads-
bolag. Det är en spännande utmaning att Hyresgästföreningen ska jobba på ett nytt sätt och vara mer aktiva ute bland hyresgästerna. Det passar mig bra.
Sedan ska det bli kul att jobba med alla nya anställda. Det har ju ändrats en del sedan jag jobbade här senast.

Annons

Hyresgästföreningen har just flyttat in i nya lokaler, Barkskeppet. Ett helt nyrenoverat kontor där Trafikverket tidigare huserade. Det tycker Peter Laang är en bra satsning. Han kikar in på det nya kontoret och säger att han tycker det är väldigt fint och anpassat för Hyresgästföreningens nya sätt att arbeta:
– För mig blir det som en dubbel nystart. Det nya kontoret blir mer välkomnande för medlemmarna och det kommer att kännas mer öppet och aktivt. Jag tycker det är ett väldigt fint kontor, som är anpassat för verksamheten. Och jag kommer ju att få väldigt nära till jobbet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag kan paddla kajak till kontoret om jag bara hittar någonstans att parkera, säger han med ett skratt.

Peter Laang bor själv i villa och den senaste tidens debatt om hur regioncheferna runt om i landet bor har naturligtvis inte gått honom förbi. Men han har en tydlig åsikt om den debatten:
– Jag tycker det är en tramsdiskussion. Att boendeformen hos några av dem som jobbar här skulle påverka engagemanget är helt enkelt fel. Själv har jag bott i både hyresrätt och villa, men mitt engagemang har alltid varit detsamma. Så länge man tillför något bra till medlemmarna har boendet ingen betydelse. Att ha krav på att alla måste bo i hyresrätt skulle utesluta en del duktiga medarbetare. Dessutom är det en arbetsrättslig fråga. Om någon flyttar till villa, ska den bli uppsagd då?

Annons

Den 26 maj börjar Peter Laang sitt nya jobb, på Barkskeppet i Vänersborg. Han säger att det ska bli riktigt kul att komma till sin nygamla arbetsplats och han tycker att Hyresgästföreningens arbete är viktigare än någonsin.

Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.
Fakta: Peter Laang

Ålder: 41 år.
Familj: Två döttrar nio och tretton år gamla.
Bor: Villa i Vänersborg.
Fritidsintressen: Vandring, paddla kajak, golf.
Drömvandring: Alperna på sommaren.
Dold talang: Är en ganska duktig frisör.

Läs också En sjungande regionordförande med stort hundintresse Folkfest när Hyresgästföreningen kampanjade i Munkedal Maria Hjelm byter Vänersborg mot Helsingborg Nu kommer dörrknackarna från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.