Annons

Nu kan Öland få fler hyresrätter

Kalmar Öland har inte byggt hyresrätter på 30 år. Men nu satsar kommunen på 10 nya hyresrätterna i Rälla. Bygget kan bli starten på en expansion av hyresrättsmarknaden på Öland.

Nu är första spadtaget taget till Borgholms kommuns 10 nya hyresrätter i Rälla. Satsningen möjliggörs genom ett investeringsstöd på 3,4 miljoner kronor.

– De som nu ska byggas kommer kosta mellan cirka 3 500 kronor till 8 000 kronor beroende på storlek. Det ska bli både ettor, tvåor och treor, säger Ilko Corkovic (s), Borgholms kommunalråd till Ölandsbladet.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Han berättar att intresset är stort. Redan nu är 18 personer uppsatta på kö.

Annons

Anledningen till att man väljer att bygga just i Rälla är inte bara att det bedöms vara ett attraktivt område. Men tror även att orten och kommunen kan bli mer attraktiv. Fler hyresrätter kan locka unga personer till Öland som har en åldrande befolkning. 

– Det här är bara början. Det finns externa investerare som är intresserade av att investera i fler hyresrätter i kommunen. Byggkranar är framtidstro, säger Ilko Corkovic till Ölandsbladet. 

Annons
Läs ocksåSe upp för kallhyrehotet i vinter – så slapp hyresgästen betala extra: ”Slagit hårt”Mannen i Falkenberg hade de här gamla elementen och krävde därför varmhyra, något som Carl-Johan Bergström, nationell förhandlingschef på Hyresgästföreningen, förespråkar.

Inflyttningen i de nya hyresrätterna i Rälla beräknas till augusti i år.

Läs också Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte" Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.