HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nu kan Öland få fler hyresrätter

Kalmar Öland har inte byggt hyresrätter på 30 år. Men nu satsar kommunen på 10 nya hyresrätterna i Rälla. Bygget kan bli starten på en expansion av hyresrättsmarknaden på Öland.

Nu är första spadtaget taget till Borgholms kommuns 10 nya hyresrätter i Rälla. Satsningen möjliggörs genom ett investeringsstöd på 3,4 miljoner kronor.

– De som nu ska byggas kommer kosta mellan cirka 3 500 kronor till 8 000 kronor beroende på storlek. Det ska bli både ettor, tvåor och treor, säger Ilko Corkovic (s), Borgholms kommunalråd till Ölandsbladet.

Läs ocksåHyresskuld efter renovering gav kortare uppsägningstid

Han berättar att intresset är stort. Redan nu är 18 personer uppsatta på kö.

Anledningen till att man väljer att bygga just i Rälla är inte bara att det bedöms vara ett attraktivt område. Men tror även att orten och kommunen kan bli mer attraktiv. Fler hyresrätter kan locka unga personer till Öland som har en åldrande befolkning. 

– Det här är bara början. Det finns externa investerare som är intresserade av att investera i fler hyresrätter i kommunen. Byggkranar är framtidstro, säger Ilko Corkovic till Ölandsbladet. 

Läs ocksåÖbos jakt på svartuthyrare – 500 har blivit av med sina lägenheterBilden visar en del av huset där Öbo har sitt kontor.

Inflyttningen i de nya hyresrätterna i Rälla beräknas till augusti i år.

Läs också Satsar 25 miljoner på trollstig och boulebana i Nolby Byggkostnader fortsätter att öka Lyckad satsning gör Nolby tryggare igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.