Annons

Nu kan Öland få fler hyresrätter

Kalmar Öland har inte byggt hyresrätter på 30 år. Men nu satsar kommunen på 10 nya hyresrätterna i Rälla. Bygget kan bli starten på en expansion av hyresrättsmarknaden på Öland.

Nu är första spadtaget taget till Borgholms kommuns 10 nya hyresrätter i Rälla. Satsningen möjliggörs genom ett investeringsstöd på 3,4 miljoner kronor.

– De som nu ska byggas kommer kosta mellan cirka 3 500 kronor till 8 000 kronor beroende på storlek. Det ska bli både ettor, tvåor och treor, säger Ilko Corkovic (s), Borgholms kommunalråd till Ölandsbladet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han berättar att intresset är stort. Redan nu är 18 personer uppsatta på kö.

Annons

Anledningen till att man väljer att bygga just i Rälla är inte bara att det bedöms vara ett attraktivt område. Men tror även att orten och kommunen kan bli mer attraktiv. Fler hyresrätter kan locka unga personer till Öland som har en åldrande befolkning. 

– Det här är bara början. Det finns externa investerare som är intresserade av att investera i fler hyresrätter i kommunen. Byggkranar är framtidstro, säger Ilko Corkovic till Ölandsbladet. 

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Inflyttningen i de nya hyresrätterna i Rälla beräknas till augusti i år.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.