Annons

Ny ansökning om tvångsförvaltning i Bromma

Bromma I över åtta år stod fastigheten Finnskogen 3 i Bromma under tvångsförvaltning. Nu ansöker Hyresgästföreningen om samma ovanliga åtgärd igen efter mängder av brister i förvaltarskapet.
Hyresgästföreningens lokala ordförande Kicki Almlöv.

 

Händelserna kring fastigheten Finnskogen 3 och ytterligare en fastighet som ägs av Ballo Zachrisson har varit en lång följetong i Stockholms rättsliga instanser.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I den ansökan som Hyresgästföreningen nyligen lämnat in till Hyresnämnden skriver Hyresgästföreningen att den andra fastigheten som länge stått under tvångsförvaltning tvångsförsåldes sedan bolaget kommit på obestånd. Skulderna ska ha härrört sig från kostnader ägaren dragit på sig genom de många tvisterna i domstol. År 2013 räknades det till 500 rättsprocesser i allt från Högsta Domstolen, hovrätt, Mark- och miljödomstol och Hyresnämnd.

Anledningen till en ny ansökan om tvångsförvaltning anges  då som nu vara allvarliga brister i förvaltningen. Listan på problem är mycket lång och handlar bland annat om att – för att nämna tre av 17 punkter:

Annons

– Hyresvärden urskillningslöst påbörjar och driver rättsprocesser som saknar grund.

Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

– Hyresgäster betalar hyror som vida överstiger bruksvärdeshyra.

– Hyresvärden kontrollerar och antecknar hyresgästers förehavanden i och omkring fastigheten.

Den senare punkten är central och bekräftas av Hyresgästföreningens lokala ordförande Kicki Almlöv.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

– Hyresgästerna vågar knappt röra sig och det här har pågått i så många år nu. De terroriseras. Drabbas av psykisk ohälsa och det släpper ju inte bara för att man går till jobbet, säger hon.

Ballo Zachrisson har erbjudits svara på kritiken men ”förvaltningen” svarar i ett mail att ansökan är helt grundlös.

Läs också Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.