Annons

Ny arena lockar till lek

Finspång Snurringen och klätterställningen tillhör de bästa prylarna. I alla fall om man får tro Alissa Olsson och Mio Skoglund, som testat den nya multiarenan som nu står klar i Gula Hårstorp.

Den nya lekplatsen, eller multiarenan som den kallas, blev klar för knappt en vecka sedan och tycks vara ett välkommet tillskott i bostadsområdet Gula Hårstorp i Finspång. När Hem & Hyra är på besök hänger regnet och åskmolnen i luften, men det hindrar inte flera av de yngre i området att prova den nya anläggningen.

— Det fanns ingen sån här lekplats här innan. Så det här är jättebra, berättar Alissa Olsson, som testar balansen i den nya klätterställningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Vad är det som är bra?

— Det bästa är snurringen och klätterställningen är också kul, säger kompisen Mio Skoglund

Annons

Satsningen på den nya arenan har kostat Vallonbygden cirka 2,3 miljoner kronor och har beviljats ett bidrag på 1,2 miljoner kronor från Boverket. Utöver olika lekredskap och en större klätterställning finns en inhägnad plan med konstgräs där det går att utöva flera olika lagidrotter som fotboll, innebandy och basket.

Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

— Det fanns bara en vanlig fotbollsplan här förut, så det är bra att man kan testa flera olika sporter nu, säger Deb Ilonga, som provat både att spela fotboll och basket på planen.

Den nya lekplatsen är ett resultat av Vallonbygdens satsning på att rusta upp utemiljön i området. Flera mindre lekplatser på gårdarna som var i dåligt skick har tagits bort och ersatts med en större anläggning som kan erbjuda fler uteaktiviteter.

Annons

Utformningen av den nya parken har skett tillsammans med Hyresgästföreningen som ordnat möten där de boende kunnat lämna in synpunkter. Men enligt Alissa Olsson verkar en sak ha glömts bort.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden

— En rutschkana, det hade varit bra, säger hon.

Läs också Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.