Annons

Ny återbruksbod i Mjölby lockade massor

Mjölby ​En ny återbruksbod har öppnat på Smedjegatan i Mjölby. Där kan vem som helst skänka sina gamla prylar och andra hämta sådant som faller i smaken. Invigningen blev mycket lyckad med många besökare.

​I en dryg månad har fyra engagerade medlemmar i Hyresgästföreningen jobbat med att fräscha upp föreningens närlokal på Smedjegatan.

Anette och Mikael Johnsson samt Börje och Camilla Renholm har jobbat hårt för att få de slitna lokalerna snygga. De har också, trots att verksamheten just börjat, lyckats få ihop en hel del material att locka besökare med. Lite väl mycket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Ja, vi har ju inte bokhyllor så det räcker för allt, säger Börje Renholm.

Sandra Brycke var en av de första som kom.

– Jag har hittat en bilkudde och en flytgrej, säger hon.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Hon bor på Prästgårdsliden och tycker att det är bra att det har öppnat en återbruksbod i Mjölby.

Annons

– Jättebra! Toppen!

Bland de första att gratulera de fyra i arbetsgruppen var Hyresgästföreningens regionordförande Björn Johansson.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

– Det här är ju kanonbra, säger han.

– Det är viktigt med det sociala. Det här blir en träffpunkt och det är minst lika viktigt som att man kan byta saker.

Daniel och Carl-Teodor Magnusson var bland de yngsta i besökarskaran. De letade lego men hittade inget. De fick nöja sig med att kika på bilar.

Annons

Dagen till ära blev det fika med tårta i det kök som hänger ihop med övriga lokalen.

– Det är jag och Anette Johnsson som har bakat, säger Camilla Renholm.

Arbetsgruppen kände kraftig medvind i starten och nu hoppas man att det fortsätter att blåsa åt samma håll i fortsättningen.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.