HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny grupp ska få fler unga

Östergötland Hur ska fler unga bli intresserade av att engagera sig i Hyresgästföreningen? Det ska en nytillsatt arbetsgrupp försöka hitta svar på.
Foto: Jenny Knutsson
Andreas Jansson ska försöka få fler yngre att engagera sig i Hyresgästföreningen i region Sydost.

Gruppen som har utsetts av Hyresgästföreningens regionstyrelse består av både förtroendevalda och anställda inom föreningen. En av de som är med är Andreas Jansson från Nybro, som nyligen utsågs till styrelseelev, ett första steg mot en ordinarie plats i regionstyrelsen. Han beskriver sig själv som en samhällsengagerad person.

– Jag gick på årsmötet i en lokal hyresgästförening och då blev jag tillfrågad om jag ville engagera mig.

Läs också"Det måste till en väckarklocka"

Men han är ovanlig i organisationen.Andreas är 31 år medan medelåldern bland de förtroendevalda i region Sydost är 61. Det ska han nu vara med och försöka ändra på.

– Det här är väldigt nytt så vi har inte riktigt kommit i gång med vårt arbete ännu.

Personligen tror han att unga är minst lika intresserade av att jobba ideellt som de som är äldre.

Läs ocksåFolkrörelsen fortsätter minska

– Det handlar nog om att vi måste hitta nya moderna sätt att jobba på. Inte bara fortsätta som förr utan släppa fram nya idéer. Fler aktiviteter som vänder sig till yngre ute i bostadsområdena kan vara ett sätt.

Han tycker också att det är viktigt att jobba för större bredd bland de förtroendevalda på fler sätt och till exempel försöka få fler med utländsk bakgrund att engagera sig i boendefrågor via föreningen.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.