Annons

Nya hyror klara i Simrishamn

Simrishamn Vid årsskiftet höjer kommunala Simrishamnsbostäder hyrorna med 0,9 procent. Det står klart efter att hyresförhandlingarna mellan bolaget och Hyresgästföreningen avslutats.
Foto: Kristina Wahlgren

Simrishamnsbostäder är ett av de bostadsbolag på Österlen som krävt ovanligt höga hyreshöjningar inför nästa år, enligt Hyresgästföreningen. När förhandlingarna inleddes ville bolaget höja hyrorna med 2,74 procent. I förhållande till de avtal som redan då var klara var det ett högt yrkande. Det stod redan då klart att kommunala MKB i Malmö höjer hyrorna med 1,02 procent nästa år medan hyresgästerna hos LKF i Lund får en höjning på 0,73 procent. Men nu när förhandlingarna är färdiga även för Simrishamnsbostäder visar det sig att deras hyresgäster får en måttlig höjning med 0,9 procent. I praktiken innebär det att den som har en hyra på 7 000 i månaden får en höjning med 63 kronor.

– Vi är nöjda med att vi fått ner hyresvärdens krav med två tredjedelar. Det är en rimlig hyreshöjning. Det ger också Simrishamnsbostäder möjlighet att fortsätta satsa på skötsel och underhåll av sina fastigheter och även bygga nytt, säger Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Annons
Läs också Höga hyreskrav på Österlen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Första hyrorna avgjorda av skiljeman – resultatet: 5,3 procent i Göteborg Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.