Annons

Ny intressent fördröjer beslut om All Nordic

Markaryd Det kunde ha blivit ett interimistiskt beslut om Roland Tufvesson som tvångsförvaltare av All Nordics fastigheter i dag. Men sedan en ny aktör anmält sitt intresse för förvaltningsuppdraget skjuts beslutet upp ytterligare.
Hyresnämnden har suttit i överläggningar under dagen, men inte tagit något beslut på grund av de ändrade förutsättningarna.
– Det har kommit ytterligare en fastighetsförvaltare som anmält sitt intresse. Jag ska träffa dem på måndag och se om de kan vara aktuella, säger hyresrådet Carl Olof Öhrnell.
Han antar att fastighetsförvaltaren vill ha betänketid på sig.
– Men eftersom de självmant anmält sitt intresse så bör de kunna bestämma sig ganska snabbt, tror han.
 
Hyresgästföreningen har å sin sida kollat upp förvaltaren och inte kunnat hitta några ärenden som rör denne i sina register.
Hyresgästerna behöver inte frysa i helgen, trots att Eon stängde av elen, som bland annat driver värmepannan, i förmiddags. På fredagskvällen slogs både elen och värmepannan på igen efter att Hyresgästföreningen öppnat ett konto hos Eon för All Nordics två fastigheter i Traryd. Pengarna kommer från det förmedlingskonto som Hyresgästföreningen tidigare öppnat och dit hyresgästerna i Traryd betalar in sina hyror för december.
– De andra hyresintäkterna får vi försöka fördela på vatten och olja, säger Hyresgästföreningens jurist Katarina Fredriksson.
 
Jan-Erik Petersson som bor i en av fastigheterna känner sig omtumlad av alla turer.
– Man hänger inte med i svängarna själv, säger han.
Han har precis sett hur Eon slagit på elen i fastigheten och under vårt samtal slås även värmepannan på..
– Då kanske vi får både tv-kanaler och värme i dag inför helgen, säger han och skrattar till.
Men allt som hänt har tagit hårt på honom.
– Jag har känt i dag att jag är fullkomligt utkörd i kroppen. Man orkar inte mer…

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.