Annons

Ny minusbudget i västra Sverige

Halland Ekonomiskt starka region västra Sverige räknar med ett underskott på närmare nio miljoner kronor nästa år.

Mönstret är inte nytt. Hyresgästföreningen region västra Sverige har i flera år budgeterat för minusresultat, för att på så sätt göra verksamhet av de betydande medel man samlat i ladorna.

Nu har regionens högsta beslutande organ, regionfullmäktige, klubbat nästa års budget. Där räknar man med att gå back ännu mer, denna gång med 8,9 miljoner kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det drabbar dock ingen fattig region. Västra Sveriges egna kapital uppgår för närvarande till ungefär 82 miljoner kronor och antalet medlemmar ökar stadigt. Medlemsavgiften på 75 kronor i månaden förblir därför oförändrad.

Annons

Dock flaggar föreningen för att avgiften kan komma att höjas, eftersom man ska utreda hur verksamheten bör utformas så att budgeten hamnar i balans på sikt.

Regionfullmäktige har också beslutat att framför allt fokusera på tre områden under 2016: öka närvaron ute i bostadsområdena, öka hyresgästernas inflytande vid ombyggnation och påverka den kommunala bostadspolitiken.

Annons
Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

Läs även:
Miljoner till boinflytande på hög – nu ska trenden vändas

Läs också Bäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfart Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.