Annons

Ny stadsdel planeras i Västerås

Västmanland Detaljplanen för Södra Källtorp i centrala Västerås är godkänd. Archus Development planerar en ny stadsdel med 700 bostäder, äldreboende, förskola, trygghetsboende samt idrottshall.
En ny stadsdel planeras i Södra Källtorp i Västerås.

Detaljplanen för Södra Källtorp i centrala Västerås är godkänd. Archus Development planerar en ny stadsdel med 700 bostäder, äldreboende, förskola, trygghetsboende samt idrottshall.

På platsen ligger idag Wenströmska skolan, en tom gymnasieskola på 35 000 kvadratmeter. Nu står det klart att skolan kommer att rivas under våren och ge plats för bostäder och lokaler. På uppdrag av Västerås stad har Archus Development tagit fram en plan för utveckling av en ny stadsdel med bostäder, ett äldreboende, trygghetsbostäder, en idrottshall samt en förskola.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Markanvisningen av den första etappen kommer att starta till sommaren.

– I vårt förslag har det legat stort fokus på att skapa en attraktiv boendemiljö med goda möjligheter till fritidsaktiviteter. Södra Källtorp kommer att bli ett mycket bra bostadsområde med en fin mix av arbetsplatser och kommersiella lokaler men även ny lekplats, park- och promenadstråk, säger Michael Larsson, vd för Archus Development, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Blev biten av grannens hund – nu riskerar hundens matte vräkning Kvinna trakasserar sexvåningshus – grannar skriver på lista för att få henne vräkt Forskaren om bilden av Gottsunda: "Viktigt med flera olika slags berättelser" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Mats pub är hans hemliga krypin

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.