Annons

Ny vd i Väsbyhem

Upplands Väsby Amra Barlov Lindqvist blir ny vd i Väsbyhem. Hon börjar i maj och lämnar en tjänst som affärsområdeschef på Svenska Bostäder i Järva.

– Det ska bli riktigt spännande att leda ett av Sveriges bästa allmännyttiga bostadsbolag. Jag ser särskilt fram emot att leda bolaget i att aktivt delta i Väsbys och hela Stockholmsregionens utveckling framöver, säger Amra Barlov Lindqvist i en kommentar.

Grattis till jobbet!
– Tack så mycket. Jag har bott i Väsby i tio år och jobbat i allmännyttan i 13 så nu när det fanns en öppning tog jag chansen, säger Amra Barlov Lindqvist.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Väsby växer och det händer mycket. Väsbyhem kan vara en motor i arbetet att göra Väsby större och hetare. Det finns en hel del utmaningar, både i att bygga nytt och att rusta upp.

– Amra har en gedigen bakgrund i branschen och stor erfarenhet att möta människor i dialog. Det är en framtoning som vi tycker passar bra i Väsbyhems förnyelsearbete, säger Björn Eklundh, kommundirektör i Upplands Väsby.

Väsbyhem har de senaste åren både sålt hyreshus, ombildat hyresrätter till bostadsrätter och delat bolaget i två delar.

Annons
Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

– Vi har gjort de stora förändringar som vi vill göra och har ett starkt bostadsbolag med en bra ekonomisk bas. Nu får vi en vd som är drivande och kan stärka och vidareutveckla bolaget och därmed Upplands Väsby kommun, säger Björn Eklundh.

Dessutom har Väsbyhem varit på tapeten när man velat hemlighålla nuvarande vd:n Ulf Dohnhammars lön. Kammarrätten har slagit fast att lönen är offentlig.

– En duktig person som tar ett tufft jobb ska ha en bra lön och det är viktigt med offentligheten i ett kommunalt bolag. Betalar vi schysst kan man ha höga förväntningar, säger Björn Eklundh.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

Inte heller Amra Barlov Lindqvist har några problem att det blir allmänt känt vad hon tjänar.

Annons

– Det gör varken till eller ifrån. Men jag vill vänta lite att berätta eftersom allt inte är påskrivet än.

Hon efterträder Ulf Dohnhammar som går i pension.

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.