Annons

Ny vd på Orust vill ge hyresgästerna fler val

Orust Stiftelsen Orustbostäder hämtar sin nya vd från bostadsmarknadens privatägda sfär. Ted Lärnhem vill ge hyresgästerna ökad valfrihet.

Kommunägda Stiftelsen Orustbostäder har i dagarna fått en ny chef. Från och med den 1 november har Ted Lärnhem ansvaret för drygt 800 lägenheter på ön, samt ett 40-tal lokaler. Orustbostäders tidigare vd, Glenn Malmberg, blir i stället vd för ett VVS-företag.

Ted Lärnhem kommer närmast från en tjänst som teknisk chef på Akeliuspartnern Apartment Bostad där han ansvarat för ombyggnadsprojekt och nybyggnation. Tidigare har han även varit regionchef på Wallenstam.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu lämnar han den privata sfären för ett allmännyttigt uppdrag. Men han tonar ner eventuella skillnader, och vill i stället lyfta fram gemensamma nämnare.

– Jag har rört mig i den privata världen under ganska många år, säger han. Nu är det en lite annan plattform med det allmännyttiga beståndet. Men det handlar om att skapa bra arbetsklimat, gynnsamma förutsättningar att ta hand om hyresgästerna. Jag tycker att själva hyresrätten är en otroligt spännande boendeform. Det finns mycket trevliga saker man kan göra med en hyrerätt.

Annons

Bland annat bör de boende i största möjliga utsträckning ha chans att göra egna val kring sitt boende, anser Ted Lärnhem.

Läs ocksåSparkades från Mariehus - Gör vd-comeback i TörebodaEfter att ha sparkats från Mariehus blir nu Stefan Rånes vd för Törebodas kommunala bostadsbolag Törebodabostäder.

– En hyresrätt är i min värld den ultimata boendeformen. Man kan jämföra den med ett hotell där allt ska fungera runt omkring dig när du väljer att bo på det viset, säger han.

Enligt Ted Lärnhem består Orustbostäders största utmaning framöver i att förvalta dagens bestånd samtidigt som man hittar vägar att utöka antalet bostäder i kommunen.

– Det behövs fler lägenheter, och hyresrätter. Det finns ett stort tryck här ute, det märker vi tydligt, säger han.

Annons
Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust

I länet har även Gårdstensbostäder fått nytt ledarskap det senaste månadsskiftet, vilket Hem & Hyra tidigare har berättat om. Katarina Ahlqvist blir vd för ett vårdbolag efter nästan sju år på posten. Hon efterträds av Gårdstensbostäders fastighetsförvaltare Michael Pirosanto som blir tillförordnad vd.

Törebodabostäder AB fick en ny chef den 1 oktober, då Dan Harryzon tillträdde. Han fortsätter samtidigt som plan- och exploateringschef i Töreboda kommun på deltid. Törebodabostäders tidigare vd Anders Karlsson övergår till konsultverksamhet.

Läs också Skickade hundratals klagomål – var nära att mista bostaden Höjda hyror på Orust Höjda hyror i Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.