Annons

Ny vd till Strömstadsbyggen

Strömstad Det är nu klart vem som efterträder Strömstadsbyggens vd Sven-Erik Adolfsson. Bolagets nya chef heter Göran Wallo och kommer från Norrbotten.

​56-årige Göran Wallo tillträder i september. Han kommer närmast från en tjänst som divisionschef vid Norrbottens läns landsting.

En extern firma skötte rekryteringen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det gjorde vi dels för att vi verkligen ville hitta rätt kompetens och dels för att det inte skulle bli någon diskussion i efterhand om hur rekryteringen har gått till.

Har det funnits sådana diskussioner tidigare?

– Nej, men eftersom det fanns flera lokala sökanden kan sådant vara extra känsligt, säger Strömstadsbyggens styrelseordförande Anders Olsson.

Annons
Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Han är som väntat nöjd med den nye vd: n.

– Göran Wallo har för avsikt att flytta till Strömstad i höst och det var ett viktigt kriterium, att vd: n vill bo här. Jag tror och hoppas att han kommer att leva upp till våra förväntningar.
Strömstadsbyggens ekonomichef Kjell Andersson är tillförordnad vd fram till dess att Göran Wallo börjar på sin tjänst.

– Det är alltid roligt med nya infallsvinklar och vi ser med spänning fram emot att få en ny vd, säger han.

Läs ocksåVann Laddguldet för sin strategi – vd:n: "Flest stolpar är inte bäst"Genom flexibla lösningar lyckas Strömstadsbyggen, där Tobias Kristiansson är vd, erbjuda sina hyresgäster möjlighet att ladda elbil. Strategin belönades med utmärkelsen Laddguldet 2023.

Enligt Kjell Andersson väljer Sven-Erik Adolfsson att gå vidare då han känner sig färdig med sitt uppdrag.

Annons

– Han har varit här i sex år och tycker att han utfört det han ville. Men det är klart att det blir ett visst tomrum, han har varit jättebra under de här sex åren.

Sven-Erik Adolfsson har redan lämnat sin vd-tjänst för en ny anställning som fastighetsdirektör i fastighetsbolaget Wilhelm. Bolaget ägs av Första AP-fonden och äger ett stort antal hyreshus i bland annat Göteborg, Stockholm, Malmö och Borås.

Hem & Hyra har utan framgång sökt Sven-Erik Adolfsson för en kommentar.

Läs också Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Bovärden Jörgens idé gav Strömstadsborna väggkonst i världsklass

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.