Annons

Nya hyreshus på A7-området

Visby Nu är det klart vilka som får bygga bostäder i det nya kvarteret Signallottan i Visby. GBJ Bygg och Gotlandsbyggen kommer att bygga cirka 120 nya hyreslägenheter.
Foto: Jenny Knutsson
Gotlandshems 48 lägenheter i Adjutanten 4 får sänkt hyra.

Region Gotland meddelade i dag vilka byggföretag som får markanvisning för att bygga bostäder i det nya kvarteret Signallottan på A7-området i Visby. De tre utvalda byggherrarna blir HSB, GBJ Bygg och Gotlandsbyggen, som får varsitt område av kvarteret.

Området medger 180 nya lägenheter, varav cirka 120 stycken kommer att bli hyreslägenheter genom GBJ Bygg och Gotlandsbyggens försorg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är mycket glädjande att det byggs hyresrätter av privata aktörer i en större omfattning än tidigare, säger Björn Jansson, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt regionen har hållbarhet och gestaltning varit två viktiga kriterier för markanvisningen. HSB ska bland annat ordna en bilpool för de boende för att hålla nere antalet bilar och p-platser i området.

Signallottan blir ett nytt bostadsområde på A7-fältet och ligger efter kvarteret Adjutanten och Sergeanten utmed vägen Stora Törnekvior.

Annons
Läs ocksåHyresvärden sätter stopp för reklam

Nyligen meddelade Gotlandshem att de kommer bygga ytterliggare 60 lägenheter i Adjutanten 1. Sedan tidigare har bolaget byggt tre hus med 84 lägenheter i Adjutanten 3 och för närvarande pågår bygget av 48 lägenheter i Adjutanten 4.

Läs också Så vill de förbättra sitt kvarter Störande krog får böta 100 000 kr De vill köpa hus av Gotlandshem Sägs upp efter olovlig uthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.