HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya hyror klara för Båstadhem och Perstorps Bostäder

Båstad Två hyresuppgörelser är klara. Den första januari höjer Perstorps Bostäder hyran med 0,68 procent. Båstadhem får en tvåårig uppgörelse.

Den som bor i det kommunala bostadsbolaget i Perstorp får en hyreshöjning med 0,68 procent i genomsnitt. Det betyder att den som har en hyra på 5 000 kronor får betalar 34 kronor mer i hyra efter den första januari.

Även Båstadhem är klara med sina förhandlingar med Hyresgästföreningen. De har gjort upp om en tvåårig hyreshöjning. Den första januari nästa år höjs hyran med 0,55 procent och året därpå med 0,65 procent. Det är det tredje kommunala bostadsbolag som får en tvåårig uppgörelse i Region norra Skåne. Förutom Båstadhem har även Landskronahem och Laholmshem fått fleråriga hyresuppgörelser.

Läs ocksåFörsta hyresuppgörelsen i pandemin: ”Vi vill hjälpa så mycket vi kan”

Nästa år påbörjas systematisk hyressättning i Båstad. Det betyder att mer tid kommer gå åt till att gå igenom samtliga lägenheter.

Annons

– I och med att systematisk hyressättningsprojektet påbörjas nästa år kommer mycket tid att gå åt till det. Därför känns det skönt att vi har en tvåårig hyresuppgörelse. Det är tryggt för hyresgästerna som nu vet sin hyra två år framåt, säger Emma Nilsson, förhandlare vid Hyresgästföreningen.

Båstadhem har 830 lägenheter. I år höjde de hyran med 0,27 procent i genomsnitt. Perstorps Bostäder har cirka 380 lägenheter och i år höjdes hyran med 0,32 procent i genomsnitt.

Annons
Läs ocksåBollspelande barn - inte skäl nog för uppsägning av familj i Båstad
Pengar i en portmonnä.
Läs också 1,5 procent i snitt när Båstadhem höjer hyran Hyresgäster blev anklagad för pedofili efter uppmaning från hyresvärd Klart för nya hyror för 400 hyresgäster i Perstorp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.