Annons

Nya hyror klara i Tibro

Tibro Med 2,2 procent. Så mycket höjs hyran för Tibrobyggens 387 lägenheter från och med 1 april. Det står klart sedan förhandlingarna i dag avslutades mellan Tibrobyggen och Hyresgästföreningen. Båda parterna är nöjda med resultatet.
Månadshyran höjs med ungefär 95 kronor för en lägenhet som innan höjningen kostade 4 300 kronor. För garage landar hyreshöjningen på 5 kronor.
– Med tanke på utgångsbudet på 4,2 procent kan jag inte vara annat än nöjd. Nu landar vi på en mer rimlig nivå, säger Per Johansson, förhandlare på Hyresgästföreningen.
Han hänvisar till förra årets låga uppgörelse på 0,35 procent som inte täckte allmänna kostnadsökningar. Och allmänna kostnadsökningar var också skäl till bostadsbolagets höga krav.
Tibrobyggens vd Claes Jägevall är också nöjd och oroar sig inte för att bolaget behöver ge avkall på underhållet.
– Vi går ner från 9 till runt 6 miljoner kronor i underhåll, men förra året satsade vi ovanligt mycket på underhåll. Uppgörelsen innebär att vi kan fortsätta på inslagen väg och ge hyresgästerna god service och bra underhåll, säger han.
Claes Jägevall poängterar att ekonomin är god och därför satsar Tibrobyggen på att bygga 38 lägenheter i kvarteret Sparven. Bostäderna beräknas stå klara september 2012 och byggs som trygghetsboende med seniorkoncept. Senast bolaget byggde nytt var för 20 år sedan.
– Det är tack vare att vår finansiering är god. Kommunen har en vision till år 2017 som innebär att vi ska sticka ut och vara centrum för världens inredare. Nybygget ligger i visionens anda, säger Claes Jägevall. 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.