HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya hyror klara i Trelleborg

Trelleborg Hyrorna i Trelleborg höjs med upp till 2,75 procent från årsskiftet.

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Trelleborgshem och Fastighetsägarna Syd är klara. För hyresgästerna hos det kommunala bostadsbolaget innebär överenskommelsen en hyreshöjning med 2,75 procent från den 1 januari i år. Undantag görs för nyproducerade lägenheter där höjningen blev 2,25 procent. Lägenheter med kallhyror fick en höjning på 2,25 procent.

Hos de privata värdarna som representeras av Fastighetsägarna Syd höjs varmhyran med 2,7 procent och kallhyran med 2,2 procent från den 1 februari.

Annons
Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Det ursprungliga kravet från Trelleborgshem och Fastighetsägarna Syd var en generell höjning på 3,1 procent och ytterligare 0,4 procent för att hyrorna i Trelleborgs kommun skulle  komma ifatt hyresnivåerna i andra kommuner.

Annons
Läs också Kommunal värd blev privat: Därför betalar Ganimete 25 procent högre hyra än grannen Birgit Ny ägare till 800 allmännyttiga lägenheter i Trelleborg Till salu: 800 av allmännyttans lägenheter Beslut: Upp till 1 000 av Trelleborghems lägenheter säljs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.