HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya lägenheter vid Timmertjärn i Dals-Ed

Dals-Ed Edshus AB vill bygga 24 nya lägenheter vid Timmertjärn i Dals-Eds kommun. Målet är att de ska stå klara hösten 2016, men först måste kommunfullmäktige godkänna byggplanerna.
Foto: Mats & Arne Arkitektkontor AB
Exakt hur de nya husen vid Timmertjärn i Dals-Ed kommer att se ut är oklart. Men en exempelillustration ser ut så här.

Behovet av bostäder har ökat stadigt under de senaste åren i Dals-Ed. Och efter fullmäktiges beslut att iordningställas 26 nya bostadstomter vid Orrvägen på Toppen, är det nu nya lägenheter på gång.

­– Planen är att bygga 24 bygga stycken miljöcertifierade lägenheter, det vill säga att byggnationen genomförs med byggmaterial som gåtts igenom noga utifrån miljökriterier. Det blir 1:or, 2:or och 3:or, men fördelningen är ännu inte klar, säger Edshus vd Roland Kindslätt och tillägger att det dessutom planeras för en upplyst strandpromenad runt Timmertjärn för att ytterligare lyfta området.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Beslut om bygget togs av Edshus styrelse den tionde mars. Men innan projektet kan rulla vidare måste kommunfullmäktige ge sitt godkännande. Det väntas ske den 15 april.

– Därefter kan vi genomföra en upphandling, där lokala byggföretag kan vara med och lämna anbud, säger Kindslätt.

Tanken är att bygget ska ske i en enda etapp och att det ska stå klart under hösten 2016.

Läs ocksåChristian kräver Edshus på ersättning för lusdrabbad sängvägglöss, Edshus, säng

– I samband med byggnationen kommer utemiljön i hela Viksområdet att upprustats på motsvarande sätt som gjorts i övriga områden, som till exempel Kyrkområdet, säger Kindslätt, som lovar att underhållet av befintliga bostäder inte kommer att påverkas negativt av nybyggnationen.

 

Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.