HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya privata hyror i Sölvesborg och Olofström

Olofström Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har enats om nästa års hyror för privata hyresvärdar i Sölvesborg och Olofström.

I Sölvesborg höjs hyrorna med 0,83 procent från 1 januari. I Olofström har överenskommelsen blivit att hyrorna höjs med en fast summa, 60 kronor per lägenhet.
– Jag tror att det är en rimlig nivå. Fastighetsägarna har ökade kostnader som de måste klara och hyresgästerna måste få en måttlig höjning för att klara av det. Jag tror att vi hittat en nivå som är en rimlig höjning för båda parter, säger Hyresgästföreningens förhandlare Robin Toftin apropå hyrorna i Sölvesborg.
Även höjningen i Olofström tycker han är rimlig.
Fastighetsägarnas förhandlare Tommy Svensson tycker att uppgörelserna är ”mediokra”. Men han anser att det är viktigt att träffa en överenskommelse så att januari månads hyresavier hinner gå ut i tid.
– Vi är ju trots allt nöjda att kunna träffa en överenskommelse, även om vi kanske inte är nöjda med resultatet, säger han.

Fakta: Nya hyror i Blekinge 2014

Fastighetsägarna Olofström: 60 kronor per lägenhet (1,92)

Sölvesborgshem: 0,78 procent (2,1)

Fastighetsägarna Sölvesborg: 0,83 procent (1,77–2,27)

Fastighetsägarna Karlskrona: 0,93–2,13 (2,25)

Karlskronahem: 1,6 (3,77)

Yrkande inför förhandlingarna inom parentes.

Läs också Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Nya ägaren höjde hyran felaktigt – hyresgästen Ann-Sofie: "De nonchalerar oss" Satirikern Olof Buckard om höga hyror: "Vissa kan sko sig brutalt" Oskar och grannarna får höjning på 8 procent – för sex år gammal renovering Hyresvärden Anders skänker hyreshöjningen till Ukraina

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.