Annons

Nya privata hyror i Sölvesborg och Olofström

Olofström Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har enats om nästa års hyror för privata hyresvärdar i Sölvesborg och Olofström.

I Sölvesborg höjs hyrorna med 0,83 procent från 1 januari. I Olofström har överenskommelsen blivit att hyrorna höjs med en fast summa, 60 kronor per lägenhet.
– Jag tror att det är en rimlig nivå. Fastighetsägarna har ökade kostnader som de måste klara och hyresgästerna måste få en måttlig höjning för att klara av det. Jag tror att vi hittat en nivå som är en rimlig höjning för båda parter, säger Hyresgästföreningens förhandlare Robin Toftin apropå hyrorna i Sölvesborg.
Även höjningen i Olofström tycker han är rimlig.
Fastighetsägarnas förhandlare Tommy Svensson tycker att uppgörelserna är ”mediokra”. Men han anser att det är viktigt att träffa en överenskommelse så att januari månads hyresavier hinner gå ut i tid.
– Vi är ju trots allt nöjda att kunna träffa en överenskommelse, även om vi kanske inte är nöjda med resultatet, säger han.

Annons
Annons
Fakta: Nya hyror i Blekinge 2014

Fastighetsägarna Olofström: 60 kronor per lägenhet (1,92)

Sölvesborgshem: 0,78 procent (2,1)

Fastighetsägarna Sölvesborg: 0,83 procent (1,77–2,27)

Fastighetsägarna Karlskrona: 0,93–2,13 (2,25)

Karlskronahem: 1,6 (3,77)

Yrkande inför förhandlingarna inom parentes.

Läs också Guide till hemförsäkringar Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.