Annons

Nya problem för hyresgäster på Herrgården

Malmö ​Konflikten mellan fastighetsägaren Bostad AB Gröningen och hyresgästerna på Herrgården har trappats upp ytterligare. I veckan fick hyresgästerna brev från inkasso på krav för höjda hyror trots att förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och hyresvärden inte avslutats.

​- Jag tycker det här är en ren provokation mot hyresgästerna, säger Lars Persson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
För drygt två månader sedan strandade hyresvärdens ombud, Kanslihuset, hyresförhandlingarna. Parterna har framför allt inte lyckats komma överens om vilket utgångsläge man ska har för diskussionen nya hyror.
 
I slutet av förra året beslöt hovrätten att hyresgästerna hade rätt till en sänkning med 5,5 procent för 2009 och det är denna hyra som Hyresgästföreningen anser ska ses som aktuell hyra så länge parterna inte är överens om något annat. 
 
Hyresvärden i sin tur tycker att de har rätt till kompensation för de åren då hyrorna legat stilla i väntan på domstolsbeslut i hyresnämnden och hovrätten.
Efter att förhandlingarna strandade i slutet av mars skickade värden ut avier där de i stort sett kvittat sänkningen på 5,5 procent mot den hyra de tycker de gått miste om de senaste åren. Andrés Aulik, Bostads AB Gröningens ägarrepresentant har tidigare framhållit i Hem och Hyra att fastighetsägaren skött meningsskiljaktighet på ett smidigt sätt.
Hyresgästföreningen har  uppmanat hyresgästgästerna att bara betala den gamla hyran minus en sänkning på 5,5 procent.   Skillnaden försöker nu Bostads AB Gröningen få betalt genom att anlita ett inkassobolag.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Domare vanvårdade lägenhet och byggde sopberg av bag-in-boxkartonger – straffas av värden Hyreskrav på över 13 procent väcker oro i Hällevadsholm Familj stämdes på 400 000 kronor av Trollhättevärd Hyresgästföreningens fritidsgård på Herrgården läggs ned

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.