HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya tvåor högst på önskelistan

Sandviken Kommunala Sandvikenhus ska bygga 40 lägenheter per år de närmaste åren och börjar bygga i Järbo i höst. Högt på de blivande hyresgästernas önskelista finns tvättpelare, öppen planlösning och i topp ligger önskan om en tvårummare vid idrottsplatsen.
Foto: Sandvikenhus
Järbo får 20 nya lägenheter med inflyttning 2019.

200 personer kom till det möte Sandvikenhus anordnade för att samla in önskemål och synpunkter på de tänkta 20 lägenheterna i Järbo. Tvårummare vill de flesta ha och i dem ska finnas tvättpelare, dusch, diskmaskin, klädkammare och allt i öppen planlösning. Om lägenheten har balkong ska den vara inglasad.

En majoritet av dem som lämnade åsikter såg också gärna att lägenheterna blir för hyresgäster över 55 år och att det finns tillgång till en samlingslokal.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Projekteringen för de nya lägenheterna sker under våren, byggstarten sker till hösten och vid årsskiftet 2018/19 blir det inflyttning enligt planerna.

Annons

– Styrelsen har gett oss tydliga direktiv att vi ska öka produktionstakten men vi ska också fortsätta med vår jättesatsning på Nya Bruket samt att vi ska tillgängliggöra så mycket vi bara kan, skriver Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist på kommunens hemsida.

I tabellen nedan framgår Sandvikenhus övriga byggplaner.

Annons
Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.
Fakta: Nya lägenheter i Sandviken 2017-2021

2017
20 evakueringslägenheter görs om till vanliga lägenheter
10 lokaler görs om till lägenheter

2018
20 nyproducerade lägenheter Järbo

2019
37 lägenheter centrala Sandviken
15 lägenheter Säljan

2020
60 lägenheter Tallbacksvägen 37
25 lägenheter Säljan

2021
40 lägenheter centrala Sandviken

Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.