Annons

Nya tvättstugor får kritik

Norrköping Nya maskiner som är långsammare än de gamla, tvätt som inte blir ren och ett betalsystem som har gjort tvättandet dyrare. Hyresbostäders nya tvättstugor får ris av hyresgästerna.
Foto: Jakob Kindesjö
Christine Björk är en av hyresgästerna som inte är nöjda med de nya tvättstugorna.

Det var i juni förra året som Hyresbostäder berättade att de kommer att rusta upp 120 tvättstugor fram till 2018. De nya stugorna innebär en hel del förändringar. Förutom helt nya energisnålare maskiner och ett elektroniskt bokningssystem så tas en avgift ut på sju-åtta kronor per tvätt, mot att hyran sänks med 41 kronor, en poäng i ”rätt hyra”..

Men alla är inte nöjda med hur de nya tvättstugorna fungerar. Det syns bland annat i kommentarsfältet på hyresvärdens facebooksida. En av dem är Christine Björk i Åby.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag tycker allting har blivit mycket sämre. Tvätten blir inte ren. De nya maskinerna tar mycket längre tid, så du hinner inte tvätta och få allt torrt under ett tvättpass som tidigare, säger hon.

Kritiken från hyresgästerna handlar även om att det inte går att lägga i ett eget sköljmedel i maskinerna. Samt att hyressänkningen inte motsvarar hur många tvättar en barnfamilj normalt har per månad.

Annons

– För mig handlar det inte om kostnaden utan om principen. När jag hyr en bostad så tycker jag att det här ska ingå, säger Christine Björk.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

Hyresgästen Epaminondas Sotiriadis i Norrköping har försökt driva frågan i hyresnämnden. Men när Hyresbostäder inte ville medla föll ärendet.

– Det är bra att man vill spara el och vatten, men inte på det här sättet. Det här är en smyghöjning av hyran från Hyresbostäders sida, säger han.

Annons

Läs mer: Hyresbostäder: Det är inte många klagomål

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping
Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.