HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya ungdomsambassadörer på Pettersberg

Västmanland Nu finns sju nya ungdomsambassadörer på plats på Pettersberg, efter att Hyresgästföreningen skrivit ett treårigt avtal tillsammans med övriga fyra aktörer.
Foto: Terese Sandberg
Pettersbergs ambassadörer består av Noury, Nali, Khaled, Dilan, Zaka och Rivaldo samt Nardos, som saknas på bilden.

Tanken är att ungdomarna ska vara bra förebilder för andra ungdomar och bidra till ett tryggare bostadsområde.

Bakom projektet Ungdomsambassadörer ligger Hyresgästföreningen, fritidsgården på Pettersberg och de tre bostadsbolagen Kvarnvreten, Rikshem och Mimer. Varje år ansöker ungdomar om att bli ambassadörer, och de som blir utvalda jobbar med en mängd olika uppdrag under året, som att gå kvällsvandringar på Pettersberg, hjälpa till vid Pettersbergsdagen och vid nationaldagsfirandet på Djäkneberget.

Läs ocksåHyran höjs med upp till 45 procent när Gryta rustas

Projektet med ambassadörer på Pettersberg har pågått sedan 2013, men är nu för första gången säkrat för flera år fram över.

– Parternas nya överenskommelse om att projektet ska pågå i tre år ger en större långsiktighet än vad vi har haft tidigare, säger Terese Sandberg, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Läs även

Läs ocksåPensionsfondernas jakt på vinst drabbar pensionärerDet är i allt högre grad kapitalplacerare som äger bostäder.

Nya ambassadörer på Pettersberg

Unga ska hålla snyggt på Pettersberg

De städar för ett bättre Pettersberg

Läs ocksåGrönskande konsthall bjuder in till gårdsfest
Läs också Full fart på Hallsta Summer Camp Lättare få studenter att flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.