Annons

Nya viteshot mot omskriven Malmövärd

Malmö Det finns mögel i flera lägenheter i den omskrivna fastigheten på Södra Bulltoftavägen i Malmö och hyresvärden har nonchalerat miljöförvaltningens krav på att åtgärda det. Nu väntar dryga böter.
Foto: Anders Paulsson
Så här har det tidigare sett ut i lägenheterna.

Turerna kring det omskriva hyreshuset på Södra Bulltoftavägen i Malmö fortsätter. Hem & Hyra har flera gånger skrivit om huset som övergivits av hyresvärden. Hyresgästerna har fått sköta underhåll och reparationer själva medan värden varit oanträffbar. Både Hyresgästföreningen och hyresnämnden har varit inkopplade och nämnden att beslutat om åtgärdsföreläggande för att tvinga värden att agera. Hyresvärden Per-Lennart Lundström har visat sig vara sjuk och nu har hans fru tagit över förvaltningen, men problemen fortsätter.

Ett tips fick miljöförvaltningen att åka ut på en oanmäld inspektion i höstas bara för att upptäcka att det fanns en olovligt boende i källaren. Bostaden dömdes ut och överträds förbudet väntar vite på 25 000 kronor. Nu vill miljöförvaltningen att det döms ut ytterligare viten. Inspektioner visar att det finns mögel i både sovrum och badrum i två lägenheter i huset och förvaltningen har ställt krav på hyresvärden att åtgärda problemen och göra en fuktutredning. Men inget av detta är gjort, enligt förvaltningen, som nu vill döma ut vite på sammanlagt 35 000 kronor.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När Hem & Hyra lyckades nå hyresvärdens fru Maria Lundström för ett par veckor sedan lovade hon att åtgärda allt. Hon berättade också att paret överväger att sälja huset.

– Det finns intressenter men vi får se. Vi börjar bli gamla och ett hus med femton lägenheter är kanske för mycket för oss. Det är tufft att äga en fastighet, sade Maria Lundström då.

Annons
Läs också Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Alida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.