Annons

Nykvarnsbostäder får ny vd ”Det känns som att komma hem”

Nykvarn Hon är uppvuxen i Nykvarn men har jobbat för Telge Bostäder i 29 år. I vår blir Janette Jardefalk ny vd för Nykvarnsbostäder och får en lön på 78 000 kronor.
Foto: Kenneth Samuelsson
Janette Jardefalk ser fram mot att börja arbeta som vd för Nykvarnsbostäder i vår.

För nästan 29 år sedan började Janette Jardefalk började jobba på Telge Bostäders ekonomiavdelning med att betala leverantörsreskontran. Sedan dess har hon hunnit med att vara både kvarterschef, områdeschef, projektledare, fastighetschef, tillförordnad vd och nu verksamhetsutvecklingschef och i vår slutar hon för att börja som vd på Nykvarnsbostäder.

– Att bli vd för Nykvarnsbostäder känns som att komma hem. Jag är uppvuxen i Nykvarn i ett radhus som ägdes av Telge Bostäder innan Nykvarn blev en egen kommun 1999 och Nykvarnsbostäder bildades och tog över en del av Telge Bostäders bestånd, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon ser fram mot att jobba i en ny kommun med ett ungt bostadsbolag som har ambitionen att växa och bygga nytt.

– Sedan ska det bli kul att jobba i ett litet bolag där man kommer närmare medarbetare och hyresgäster på ett annat sätt än i ett stort bolag, säger hon.

Annons

Vad vill du göra som ny vd?

Läs ocksåNykvarnsbostäder höjer hyran

– Mycket handlar om att förvalta, renovera och att bygga nytt. Många som står i bostadskön bor inte i Nykvarn utan vill flytta dit och det finns ett tydligt uppdrag att vi ska bygga nytt, säger hon.

Vad får du i lön?

Annons

– Jag får en månadslön på 78 000 kronor, det är jag nöjd med.

Läs ocksåNykvarnsbostäder höjer hyran med 0,9 procent
Läs också Klart med ny vd för Roslagsbostäder Nykvarnsbostäder höjer hyran i maj ”Alldeles för högt yrkande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.