HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nykvarnsbostäder höjer hyran

Nykvarn Hyresförhandlingarna mellan Nykvarnsbostäder och Hyresgästföreningen är klara. Hyran höjs med 0,9 procent 2018 och 1,3 procent under 2019.

De båda parterna har tecknat en tvåårig överenskommelse om hyreshöjningar för 2018 och 2019. Nykvarnsbostäder med, 552 lägenheter, höjer hyran med 0,9 procent från den första januari 2018 och 1,3 procent från första januari 2019.

Janette Jardefalk, vd Nykvarnsbostäder säger krävs för att kompensera för högre kostnader.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2018

– Till exempel har kostnaden för kommunala taxor och snöröjning ökat, vi satsar också på att genomföra förbättringsförslag från hyresgäster, till exempel nya grillplatser och julgranar på flera gårdar, säger hon.

Annons

Hem & Hyra har sökt Hyresgästföreningens förhandlare Kenth Åneby för en kommentar, dock utan resultat.

Kenth Åneby, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Stockholm, kommenterar dock överenskommelsen i ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen region Stockholm.

Annons
Läs ocksåDe förhandlar grannarnas hyror

–  Hyreshöjningarna beror på höjda kommunala taxor. Vi är glada att ha en överenskommelse för 2018 och 2019 så att hyresgästerna vet vilka villkor som gäller för perioden, säger han enligt pressmeddelandet.

Läs också Chocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år Klart med nya hyror i Älvkarleby Hyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.