Annons

Öbo säljer 1500 lägenheter?

Örebro ​Öbo vill sälja av 1500 lägenheter i Varberga, Vivalla, Brickebacken och Norrby till en annan hyresvärd. Den informationen har Hyresgästföreningen fått från Öbo:s vd Hans Lander.

​Men när Hem & Hyra ringer för att få veta mer om planerna, låter det annorlunda.

Annons
– Jo, vi har informerat om att vi pratar om det som en möjlig väg för att bryta vår dominans. Men det betyder inte att det kommer att bli så. Vi har inte fattat något beslut om det utan det är en av flera diskussioner som förs, säger Hans Lander.
 Men varför informerar ni då Hyresgästföreningen om det?
– Varför inte? Vi brukar informera dem om hur vi arbetar utifrån fastighetspolicyn, säger Hans Lander kort.
Hyresgästföreningen kommer att gå ut med ett enkätbrev till de 2500 medlemmar som bor i områdena. Anledningen är att föreningen vill veta hur medlemmarna ställer sig till att eventuellt byta hyresvärd.
Det var Hyresgästföreningens förhandlare Le-Roy Wentzel som fick ta emot informationen från vd Hans Lander. Och trots att Öbo nu försöker släta över innebörden av informationen, tar Le-Roy Wentzel den på allvar.
– Om en vd på Öbo ber mig komma på ett möte för att han har något att berätta, är det klart att jag bedömer det som relevanta uppgifter. Annars skulle jag få sluta att ta all information från honom på allvar, säger Le-Roy Wentzel och fortsätter:
– Ibland tror jag att makten testar saker på det här sättet. Hans Lander är en del av makten.
Hans Lander säger till Hem & Hyra att han tycker att det är märkligt att Hyresgästföreningen väljer att sända ut brev till sina medlemmar.
– Det beror kanske på att de ogillar tanken på en försäljning och vill hoppas få stöd från medlemmarna för sitt motstånd, säger Hans Lander.
För ett motstånd finns.
– Jag tror inte att en försäljning till en privat fastighetsägare är lösningen. Det finns ingen poäng i det. Snarare är det så att hyresgästerna skulle förlora vissa fördelar som man har som hyresgäst hos Öbo, säger Le-Roy Wentzel.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Män förfalskade intyg för att få bo kvar i studentlyorna – så olika agerade polisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.