HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Öbo säljer ut fastigheter på småorter

Örebro ​Örebrobostäder ska försöka sälja ut vissa fastigheter som ligger i kommunens småorter. Hyresgästföreningen är kritisk.Öbo tycker att det är för kostsamt att ha kvar fastigheterna.

​– Ibland får vi åka väldigt långt bara för några få lägenheter. Det är ingen rationell skötsel eller förvaltning, säger Bo Westling (m) som är ordförande i Öbo:s styrelse.

Han är förtegen om vilka fastigheter och orter det rör sig om men han nämner bland annat en fastighet i Närkes Kil som Öbo tidigare försökt att sälja.
– I dagsläget är det omöjligt att säga exakt vilka orter och hur många lägenheter det handlar om, säger han.
Hur mycket pengar som Öbo kan spara vid en eventuell försäljning kan Bo Westling inte heller uttala sig om.
Hyresgästföreningens region–ordförande Lars-Åke Larsson är kritisk till planerna.
– Öbo som kommunal allmännytta har ett ansvar för hela kommunen. Vi ska inte ha en situation där man bara kan hyra av Öbo om man vill bo centralt. Deras resonemang går stick i stäv med deras uppdrag, säger Lars-Åke Larsson.
Men skulle det inte gagna det stora flertalet hyresgäster om kostnaderna minskas?
– Konsekvensen av att tänka så blir ju att Öbo borde göra en total översyn och sälja av alla fastigheter som inte går med vinst. Öbo: s styrka ligger i storleken som gör att de kan tillgodose kommuninvånares bostadsbehov även för den som vill bo i till exempel Odensbacken.
Anna Rytterbrant

Läs också Män förfalskade intyg för att få bo kvar i studentlyorna – så olika agerade polisen Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Kommunala hyresrätter kan bli bostadsrätter i Falun – "Gud förbjude att det här lyckas" Bevakningskameror: Hem & Hyras reporter jagar bilden på sig själv – lagen är snårig Varbergs Bostad säljer Evelinas hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.