Annons

Öbo säljer ut fastigheter på småorter

Örebro ​Örebrobostäder ska försöka sälja ut vissa fastigheter som ligger i kommunens småorter. Hyresgästföreningen är kritisk.Öbo tycker att det är för kostsamt att ha kvar fastigheterna.

​– Ibland får vi åka väldigt långt bara för några få lägenheter. Det är ingen rationell skötsel eller förvaltning, säger Bo Westling (m) som är ordförande i Öbo:s styrelse.

Annons
Han är förtegen om vilka fastigheter och orter det rör sig om men han nämner bland annat en fastighet i Närkes Kil som Öbo tidigare försökt att sälja.
– I dagsläget är det omöjligt att säga exakt vilka orter och hur många lägenheter det handlar om, säger han.
Hur mycket pengar som Öbo kan spara vid en eventuell försäljning kan Bo Westling inte heller uttala sig om.
Hyresgästföreningens region–ordförande Lars-Åke Larsson är kritisk till planerna.
– Öbo som kommunal allmännytta har ett ansvar för hela kommunen. Vi ska inte ha en situation där man bara kan hyra av Öbo om man vill bo centralt. Deras resonemang går stick i stäv med deras uppdrag, säger Lars-Åke Larsson.
Men skulle det inte gagna det stora flertalet hyresgäster om kostnaderna minskas?
– Konsekvensen av att tänka så blir ju att Öbo borde göra en total översyn och sälja av alla fastigheter som inte går med vinst. Öbo: s styrka ligger i storleken som gör att de kan tillgodose kommuninvånares bostadsbehov även för den som vill bo i till exempel Odensbacken.
Anna Rytterbrant

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut" Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Män förfalskade intyg för att få bo kvar i studentlyorna – så olika agerade polisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.