HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Öbo satsar på unga i Vivalla

Örebro För att få ungdomar in i arbetslivet kommer Öbo under 2018 ge fyra unga hyresgäster från Vivalla traineeplatser under två månader.
Fyra ungdomar från Vivalla kommer få ungdomstraineeplatser under 2018.

25 procent av hyresgästerna hos Öbo är ungdomar, och för att ge fyra av dem lite mer framtidstro har Öbo infört ungdomstraineeplatser. Platserna hoppas Öbo ska göra ungdomar delaktiga på ett sätt som hjälper dem på traven in i vuxenlivet.

-Det handlar om att lära barn och unga om hur samhället fungerar, men lika mycket om att barn och unga lär oss vuxna. Barn och unga vill inte bli hjälpta, de vill vara delaktiga. Traineetjänsten är ett verktyg att stötta ungdomar på deras väg in på arbetsmarknaden, säger Peter Hovlund som är distriktschef i Vivalla.

Läs ocksåHyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad

Platserna innebär att fyra ungdomar mellan 18 och 21 år och som bor i Vivalla får testa att jobba hos Öbo under en tvåmånadersperiod. En stor del av arbetet är att lära sig om bovärdsrollen, men de kommer även att få lära sig mer om övriga delar av Öbo:s verksamhet.

Öbo:s ungdomstrainee är ett första steg i en större barn- och ungdomssatsning på boinflytande som bostadsbolaget ska göra de närmaste åren.

-Vårt engagemang i satsningen Människan bakom uniformen, MBU, har gett oss insikten om att ungdomar gärna berättar om sin vardag om vi i vuxenvärlden verkligen lyssnar och tar till oss. 25 procent av våra hyresgäster är barn och unga och genom att lära ännu mer av dem kan vi bli en ännu bättre hyresvärd, säger Anna-Carin B Magnusson som är bosocial chef på Öbo.

Läs ocksåSambopar betalade för mycket hyra
Läs också Bostaden prisades vid gala Fick rätt om lägenhetsbyte Hyresgäster i Njurunda utan tv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.