Annons

Ockuperar villa i protest

Lund ​Ungdomar i Lund ockuperar sedan natten till lördagen en övergiven villa på Kävlingevägen i Lund i protest mot bostadsbristen. Mellan femton och tjugo personer befinner sig för närvarande i huset.

Karl Zöllman är en av initiativtagarna till ockupationen. Ockupanterna söker enligt honom inte någon konfrontation med polisen, som var där igår för att identifiera alla i huset, utan vill skapa en dialog med kommunen. Ockupanterna är ungdomar som inte har någonstans att bo i bostadsbristens Lund. 

Annons
– I det här fallet tycker jag att det är helt okej att bryta mot lagen. Jag vet inte vem som begår det största brottet. Vi som inte har någonstans att bo eller kommunen som inte gör något åt bostadsbristen utan låter studenter bo i tält varje terminsstart, säger Karl Zöllman.
 
Av de ockupanter som för närvarande befinner sig i huset hoppas fem-sex personer kunna flytta in och bo där på längre sikt. Enligt Karl Zöllman ska huset ändå rivas.
 
– Eftersom det ändå inte ska användas så borde vi ändå kunna få bo där så länge, säger han.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Attityderna har hårdnat – men husockupanterna ångrar inget 40 poliser stormade huset som Ulrika och Einar ockuperade Blev utelåsta av sin hyresgäst – nu får Petrus familj komma hem Hon berättar Uppsalas okända historia av husockupationer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.