HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ödeshögsbostäder riskerar åtal för miljöbrott

Ödeshög Ödeshögsbostäder riskerar att utredas för miljöbrott sedan otillåten tippning av byggavfall upptäckts. Det avslöjar Sveriges radio P4 Östergötland.
Foto: Jenny Knutsson
Ödeshögsbostäder är största hyresvärden i Ödeshögs kommun.

Det var när en brand utbröt i januari i år som den nästan 3 000 kvadratmeter stora tippen upptäcktes, rapporterar P4 Östergötland. Platsen ligger nära Orrnäsåns utlopp i Vättern, där Ödeshögs kommun hämtar sitt dricksvatten. Nu kräver kommunen att sanering utförs och att prover tas för att undersöka om giftiga ämnen trängt ner i marken.

Det saknas tillstånd för deponin, som pågått i närmare två år. Det ska vara en underleverantör till ett företag som det kommunala bostadsbolaget Ödeshögsbostäder anlitat som utfört dumpningen av bland annat rivningsvirke. Men Charlotte Hallin Johansson, miljöchef i Ödeshög, säger till P4 Östergötland att det är Ödeshögsbostäders ansvar att kolla upp så att tillstånd finns.

Läs ocksåRekordsiffror för bostadsförmedlingen

”Vi får väl se om det blir miljöåtal eller inte”, säger hon till radiokanalen.

Peter Kenell, vd för Ödeshögsbostäder, har vägrat att svara på P4 Östergötlands frågor.

Läs också Här fick 90 unga hyresgäster jobb Fagersta på gång med allmännytta Kommunen sålde - nu flyr hyresgästerna "Fått ta emot hot och trakasserier"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.