Annons

Ödeshögsbostäder riskerar åtal för miljöbrott

Ödeshög Ödeshögsbostäder riskerar att utredas för miljöbrott sedan otillåten tippning av byggavfall upptäckts. Det avslöjar Sveriges radio P4 Östergötland.
Foto: Jenny Knutsson
Ödeshögsbostäder är största hyresvärden i Ödeshögs kommun.

Det var när en brand utbröt i januari i år som den nästan 3 000 kvadratmeter stora tippen upptäcktes, rapporterar P4 Östergötland. Platsen ligger nära Orrnäsåns utlopp i Vättern, där Ödeshögs kommun hämtar sitt dricksvatten. Nu kräver kommunen att sanering utförs och att prover tas för att undersöka om giftiga ämnen trängt ner i marken.

Det saknas tillstånd för deponin, som pågått i närmare två år. Det ska vara en underleverantör till ett företag som det kommunala bostadsbolaget Ödeshögsbostäder anlitat som utfört dumpningen av bland annat rivningsvirke. Men Charlotte Hallin Johansson, miljöchef i Ödeshög, säger till P4 Östergötland att det är Ödeshögsbostäders ansvar att kolla upp så att tillstånd finns.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Vi får väl se om det blir miljöåtal eller inte”, säger hon till radiokanalen.

Peter Kenell, vd för Ödeshögsbostäder, har vägrat att svara på P4 Östergötlands frågor.

Annons
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Chocken: Hyran "höjdes" med 62 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.