Annons

Ödeshögsbostäder riskerar åtal för miljöbrott

Ödeshög Ödeshögsbostäder riskerar att utredas för miljöbrott sedan otillåten tippning av byggavfall upptäckts. Det avslöjar Sveriges radio P4 Östergötland.
Foto: Jenny Knutsson
Ödeshögsbostäder är största hyresvärden i Ödeshögs kommun.

Det var när en brand utbröt i januari i år som den nästan 3 000 kvadratmeter stora tippen upptäcktes, rapporterar P4 Östergötland. Platsen ligger nära Orrnäsåns utlopp i Vättern, där Ödeshögs kommun hämtar sitt dricksvatten. Nu kräver kommunen att sanering utförs och att prover tas för att undersöka om giftiga ämnen trängt ner i marken.

Det saknas tillstånd för deponin, som pågått i närmare två år. Det ska vara en underleverantör till ett företag som det kommunala bostadsbolaget Ödeshögsbostäder anlitat som utfört dumpningen av bland annat rivningsvirke. Men Charlotte Hallin Johansson, miljöchef i Ödeshög, säger till P4 Östergötland att det är Ödeshögsbostäders ansvar att kolla upp så att tillstånd finns.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

”Vi får väl se om det blir miljöåtal eller inte”, säger hon till radiokanalen.

Peter Kenell, vd för Ödeshögsbostäder, har vägrat att svara på P4 Östergötlands frågor.

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.