Annons

Oenighet om Karlskronahyror

Karlskrona Ett antal privata hyresvärdar i Karlskrona vill höja hyrorna med i snitt tre procent. Men Hyresgästföreningen anser att det inte är nödvändigt att höja alls.

Organisationen Fastighetsägarna, som representerar ett flertal privatvärdar, kräver att hyrorna höjs med i genomsnitt 2,97 procent från och med 1 januari. Det motsvarar cirka 150 kronor för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden. 4 865 lägenheter berörs.

Taxehöjningar, ökande förvaltningskostnader och höjda kapitalkostnader är de skäl som har angetts bakom hyreskravet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen har gjort beräkningar utifrån det underlag som Fastighetsägarna har presenterat och kommit fram till att driftkostnaderna minskat i år och att måttliga höjningar är att vänta 2013. Därför borde hyran inte behöva höjas alls, är föreningens ståndpunkt.

Parterna har träffats en gång och kunde konstatera att de står långt ifrån varandra. Nästa förhandlingstillfälle är 16 november.

Annons
Läs också Sista steget tas i Umeå Hyressänkning i Hässelby Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.