Annons

Oenighet om underhållet i Kungsbacka

Kungsbacka Hyresgäster hos flera privatvärdar i Kungsbacka har nya hyror sedan i söndags. Men för 210 hushåll på Syréngatan är frågan ännu olöst.

Det är Fastighetsägarna GFR Kungsbacka och Hyresgästföreningen som gjort upp om nya hyror för 2017. Hyrorna skulle från början ha höjts från och med 1 mars, men eftersom förhandlingarna drog ut på tiden införs de nu från 1 april.

För de 700 hushåll som berörs höjs hyrorna med mellan 0,45 och 0,9 procent, beroende på var man bor. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor innebär det en ökning med mellan 27 och 54 kronor i månaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men för att överenskommelsen skulle kunna komma till stånd var parterna tvungna att helt lyfta ut 210 lägenheter på Syréngatan. Det säger Johanna Lagerborg, förhandlingsansvarig hos Hyresgästföreningen.

Annons

– Det har varit stor diskussion runt dem. Vi har fått för mycket indikationer från de boende om att underhåll och ansvar inte sköts som det ska. Nu har vi varit ute och haft gemensam syn med Fastighetsägarna. Det är viktigt att man betalar rätt peng för rätt kvalitet, säger Johanna Lagerborg.

 

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.