Annons

Oenighet om underhållet i Kungsbacka

Kungsbacka Hyresgäster hos flera privatvärdar i Kungsbacka har nya hyror sedan i söndags. Men för 210 hushåll på Syréngatan är frågan ännu olöst.

Det är Fastighetsägarna GFR Kungsbacka och Hyresgästföreningen som gjort upp om nya hyror för 2017. Hyrorna skulle från början ha höjts från och med 1 mars, men eftersom förhandlingarna drog ut på tiden införs de nu från 1 april.

För de 700 hushåll som berörs höjs hyrorna med mellan 0,45 och 0,9 procent, beroende på var man bor. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor innebär det en ökning med mellan 27 och 54 kronor i månaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men för att överenskommelsen skulle kunna komma till stånd var parterna tvungna att helt lyfta ut 210 lägenheter på Syréngatan. Det säger Johanna Lagerborg, förhandlingsansvarig hos Hyresgästföreningen.

Annons

– Det har varit stor diskussion runt dem. Vi har fått för mycket indikationer från de boende om att underhåll och ansvar inte sköts som det ska. Nu har vi varit ute och haft gemensam syn med Fastighetsägarna. Det är viktigt att man betalar rätt peng för rätt kvalitet, säger Johanna Lagerborg.

 

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Västsvenska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan Halländska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan Skyhöga hyreskrav i Västsverige – privata värdar vill höja med upp till 16,4 procent Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.