HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Oenighet om underhållet i Kungsbacka

Kungsbacka Hyresgäster hos flera privatvärdar i Kungsbacka har nya hyror sedan i söndags. Men för 210 hushåll på Syréngatan är frågan ännu olöst.

Det är Fastighetsägarna GFR Kungsbacka och Hyresgästföreningen som gjort upp om nya hyror för 2017. Hyrorna skulle från början ha höjts från och med 1 mars, men eftersom förhandlingarna drog ut på tiden införs de nu från 1 april.

För de 700 hushåll som berörs höjs hyrorna med mellan 0,45 och 0,9 procent, beroende på var man bor. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor innebär det en ökning med mellan 27 och 54 kronor i månaden.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Men för att överenskommelsen skulle kunna komma till stånd var parterna tvungna att helt lyfta ut 210 lägenheter på Syréngatan. Det säger Johanna Lagerborg, förhandlingsansvarig hos Hyresgästföreningen.

Annons

– Det har varit stor diskussion runt dem. Vi har fått för mycket indikationer från de boende om att underhåll och ansvar inte sköts som det ska. Nu har vi varit ute och haft gemensam syn med Fastighetsägarna. Det är viktigt att man betalar rätt peng för rätt kvalitet, säger Johanna Lagerborg.

 

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.