Annons

Ökat intresse för film om Lysekil

Lysekil Det har varit svårt att få politikerna i Lysekil att ta till sig Hyresgästföreningens film om bostadsbyggande i stan. Men ett besök på kommunstyrelsen verkar ändra inställningen.
Foto: Minna Ulin
Lysekilsbostäder AB vill höja hyran med 2,66 procent från och med första januari nästa år. Ett allt för högt bud, enligt Hyresgästföreningen.

Med vår film vill vi visa att man bygger allt mer för fritidsboende. Men för att få människor att bo kvar i Lysekil och öka året-runt-boendet krävs det billigare hyresrätter, säger Roland Karlsson i den lokala hyresgästföreningen.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Lysekilsföreningens initiativ att spela in en film där de under fyra minuter visar utvecklingen. Syftet är att blåsa liv i den bostadspolitiska debatten på orten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Från början var det svårt att få politikerna att nappa och se filmen, men nu verkar det bli bättre, säger Roland Karlsson. Vi har bland annat besök Liberalerna och nu har allt fler visat intresse för att se filmen och diskutera bostadspolitiken.

Roland Karlsson menar att hela Lysekils framtid hänger på bostadsbyggandet och anser att Lysekil kommer att bli en ännu mörkare stad vintertid om politikerna inte får upp ögonen. Att bostadsrätter som riktar sig till fritidsdboende i de mest attraktiva lägena hindrar utvecklingen för staden.

Annons

– Vi kommer att söka upp alla partierna nu och visa vår film. Att de själva inte visat så stort intresse tidigare beror kanske på att några tycker att vi har fel i vårt budskap. Andra skäms nog för att de inte har agerat.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

I filmen visas det olika alternativ som Hyresgästföreningen anser vara lämpliga för bostadsbyggande. Man kritiserar också att det kommunala bostadsbolaget Lysekilsbostäder har ett ökat fritidsboende i sina hus.

– Det finns väldigt mycket att ta tag i, säger Roland Karlsson. Men alla borde ju jobba för att öka befolkningen och se till att det byggs hyresrätter som är överkomliga för dem som vill flytta hit, arbeta och bo året runt.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.