Annons

Omorganisation i centrum vid årsmöte

Västra Götaland ​Valet av ny styrelse var snabbt avklarat när regionens högsta organ sammanträde i Herrljunga. Fokus låg på den organisationsförändring som regionen nu genomför.– Därför valdes alla ledamöter på ett år. Alla ska kunna stå till valberedningens förfogande nästa år, säger regionchefen Arne Nilsson.
Det är under våren 2012 som nya organisationen ska sjösättas. Den innebär att elva föreningar blir fyra som tydligare ska jobba enligt stadgarna. Det operativa arbetet utförs i kommundelegationer där förtroendevalda ingår. Syftet är att det ska bli enklare att engagera sig i sitt boende. Hyresgäster ska kunna driva en fråga i sitt område utan att det ska gå via ett styrelsebeslut.
 
Ett årsmöte blickar också tillbaka på året som varit.
– Det känns skönt att redovisa att antalet medlemmar under senaste tio åren ökat med 17 procent, trots att vi backade med 0,2 procent förra året, säger Arne Nilsson.
I snitt över året hade regionen 37 559 medlemmar.
Ekonomiskt går regionen bra, styrelsen redovisade en vinst på 1,2 miljoner kronor före skatt.
I regionstyrelsen ingår: Marie Dahlin, ordförande, Jan Andersson, vice ordförande, Anneli Astonsson, Egon Frid, Fredrik Marcusson och Jan-Ove Berntsson.
Tobias Abelson, 33 år, från Vargön lämnade styrelsen. 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.