Annons

Området Gråbo i Visby får träffpunkt

Gotland ​Det står nu klart att ”Träffpunkt Gråbo” blir verklighet. Till första advent ska verksamheten vara i gång, skriver helagotland.se.

​Det är Folktandvårdens före detta lokaler vid Gråbo torg i Visby som ska byggas om och bli en träffpunkt. Syftet är i första hand att motverka socialt utanförskap genom att erbjuda en plats att träffas på där man kan utöva olika aktiviteter. Men det handlar också om att erbjuda service till allmänheten.

Initiativet kommer från Stadsmissionen, men en lång rad andra aktörer är med i projektet, däribland Röda korset, Gotlandshem och Hyresgästföreningen. Socialtjänsten och närpolisen kommer att ha verksamhet i lokalerna, för att finnas nära medborgarna.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

”Öppettiderna bestäms utifrån medborgarnas önskemål”, säger Fredrik Persson, chef för närpolisavdelningen, till helagotland.se.

Det var länge oklart om ”Träffpunkt Gråbo” skulle kunna bli verklighet, då Stadsmissionen tyckte att Region Gotland ville ha för mycket betalt för lokalerna, 2,6 miljoner kronor. Nu har en kompromiss nåtts, som innebär att köpet sker på avbetalning. Dessutom åtar sig regionen att förbättra ventilationen och att hyra delar av lokalerna för socialtjänstens räkning. Därmed står det klart att satsningen kan genomföras och Röda korsets regionchef Göran Wahlqvist säger till helagotland.se att han räknar med att man kan öppna till första advent.

Annons
Läs också Lägre hyror när Gråbo bygger nytt Usel snöröjning hos Förbo upprör Bostäder i centrum ska göra Gråbo till tätort Så skapades ett miljonprogram Hyresgäster evakuerade efter garagebrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.