Annons

Ordförande suspenderad på nytt

Stockholm P-O Brogren, ordförande i Hyresgästföreningen i Solna, har suspenderats från sina förtroendeuppdrag. Men regionstyrelsen, som tagit beslutet, vill varken bekräfta eller kommentera.

Efter sommarens suspendering som sedan togs tillbaka, har nu Hyresgästföreningen region Stockholms regionstyrelse behandlat den färdigställda rapporten från föreningens Etik- och Moralgrupp. Beslutet blev att suspendera P-O Brogren, ordförande i Hyresgästföreningen i Solna, från samtliga uppdrag.

Suspenderingen är betydligt kortare än den som beslutades i somras. P-O Brogren stängs av under en månad. Av beslutet framgår inte under vilken period. Men oavsett om det verkställs från och med beslutet för en vecka sedan eller från och med att han kvitterade ut ett rekommenderat brev från föreningen, kommer perioden inte att påverka verksamheten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är svårt att se medlemsnyttan i det här. Det framgår inte vilka de ”särskilda skäl” är, som krävs enligt stadgarna, säger P-O Brogren.

Han kommer inte att överklaga beslutet. Också det skulle i praktiken bli verkningslöst, eftersom förbundsstyrelsen inte har något möte förrän i slutet av januari.

Annons

Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm, vill inte svara på frågor om några förtroendevalda har blivit suspenderade.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

– Jag kommenterar inte det med hänsyn till den personliga integriteten. Om någon har blivit suspenderad och väljer att prata om det så får de göra det. Om någon blir suspenderad är gången att vi meddelar den personen ingen annan, säger han.

I somras suspenderades även andra förtroendevalda i Stockholm, men om dessa ärenden avgjorts har Hem & Hyra inte kunnat få bekräftat.

Annons

Sedan suspenderingen i somras har dock stadgarna ändrats så att personer som själva sitter i regionstyrelsen inte kan suspenderas av regionen.

Läs ocksåHyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”Erik Elmgren, Hyresgästföreningen,
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.