HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ordförande suspenderad på nytt

Stockholm P-O Brogren, ordförande i Hyresgästföreningen i Solna, har suspenderats från sina förtroendeuppdrag. Men regionstyrelsen, som tagit beslutet, vill varken bekräfta eller kommentera.

Efter sommarens suspendering som sedan togs tillbaka, har nu Hyresgästföreningen region Stockholms regionstyrelse behandlat den färdigställda rapporten från föreningens Etik- och Moralgrupp. Beslutet blev att suspendera P-O Brogren, ordförande i Hyresgästföreningen i Solna, från samtliga uppdrag.

Suspenderingen är betydligt kortare än den som beslutades i somras. P-O Brogren stängs av under en månad. Av beslutet framgår inte under vilken period. Men oavsett om det verkställs från och med beslutet för en vecka sedan eller från och med att han kvitterade ut ett rekommenderat brev från föreningen, kommer perioden inte att påverka verksamheten.

Läs ocksåCoronakrisen anges som skäl för utdelning från allmännyttan

– Det är svårt att se medlemsnyttan i det här. Det framgår inte vilka de ”särskilda skäl” är, som krävs enligt stadgarna, säger P-O Brogren.

Han kommer inte att överklaga beslutet. Också det skulle i praktiken bli verkningslöst, eftersom förbundsstyrelsen inte har något möte förrän i slutet av januari.

Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm, vill inte svara på frågor om några förtroendevalda har blivit suspenderade.

Läs ocksåHär går gränsen för hur varm lägenheten ska behöva vara

– Jag kommenterar inte det med hänsyn till den personliga integriteten. Om någon har blivit suspenderad och väljer att prata om det så får de göra det. Om någon blir suspenderad är gången att vi meddelar den personen ingen annan, säger han.

I somras suspenderades även andra förtroendevalda i Stockholm, men om dessa ärenden avgjorts har Hem & Hyra inte kunnat få bekräftat.

Sedan suspenderingen i somras har dock stadgarna ändrats så att personer som själva sitter i regionstyrelsen inte kan suspenderas av regionen.

Läs ocksåPedofilmisstänkt har gjort vissa erkännanden – yngsta offret två år
Läs också Brister och för hög hyra är hyresgästens främsta problem Corona har gett fyra av tio hyresgäster sämre ekonomi

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.