HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Örebrobostäder vill höja hyrorna

Örebro Örebrobostäder vill höja hyrorna nästa år med 1,95 procent. Långt högre än Hyresgästföreningens målsättning - som talat om höjningar strax över nollan.

Örebrobostäder är först ut i Örebro län med att lämna ett hyresyrkande inför nästa år.

Trots att Hyresgästföreningen spått låga höjningar, med hänvisning till det gynnsamma ekonomiska läget, yrkar Örebrobostäder på att få 1,95 procents högre hyra nästa år.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Det skulle innebära en höjning på 117 kronor för den som i dag har en hyra på 6000 kronor.

– Ett yrkande på nästan två procent är förhållandevis högt i ljuset till de uppgörelser som redan är träffade. Det vi ser som en rimlig hyresutveckling för 2016 – så är det några tiondelar över nollan vi pratar om, säger Marcus Kjellin som är förhandlingsstrateg i Region Mitt där Örebro län ingår.

Hyresgästförenigen bedriver just nu en kampanj för att få stopp på en värdeöverföring från Örebrobostäder till kommunen. Pengar som föreningen tycker borde stanna i bolaget:

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

– Värdeöverföringen tar pengar i från Öbo. Det är pengar som borde användas för att täcka Öbo:s kostnader i stället för att höja hyran, säger Marcus Kjellin.

Nu ska hyran förhandlas mellan Hyresgästföreningen och Örebrobostäder.

Uppdatering: Öbo:s vd: ”Vi skulle behöva mycket mer.”

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”
Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.