Annons

Örebros studenthyror billigast

Örebro ​På plussidan: Örebro har billigast korridorshyror av mellansvenska universitet och högskolor. På minussidan: Det är ett större tryck än tidigare på studentbostäder i Örebro.

​Nästa vecka kommer studenterna till Örebro. Men redan nu har studentkåren märkt ett ökat tryck jämfört med tidigare år.

– Vi är nervösa för hur det ska bli nästa vecka, vi har redan fått hjälpa ett 50-tal studenter med tillfälligt boende, säger Johan Skillstedt som är studiesocialt ansvarig vid Örebro Studentkår.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Anledningen till att det är svårare tror han till viss del beror på att många studenter valde att läsa längre program under finanskrisen.

-På så sätt blir folk kvar längre och färre lägenheter blir lediga, säger han.

Den som väl får tag i en studentbostad kan dock glädja sig dubbelt. Örebro har nämligen Mellansveriges lägsta hyror i studentkorridor räknat i kvadratmeter per år. Det visar en genomgång som Hem & Hyra låtit göra.

Läs ocksåBoende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror"

– Det är kul att vi är billigast, men vi delar ändå Sveriges förenade studentkårers åsikt om att ingen ska behöva betala mer än en tredjedel av sitt studiebidrag i hyra. Tyvärr är det sällan så, säger Johan Skillstedt.

Annons

Läs även artikeln ”Hjälp en student och tjäna 500 kronor i veckan”: http://www.hemhyra.se/artikel/orebro/hjalp-en-student-tjana-500-i-veckan-1166

Kvadratmeterhyran vid sju mellansvenska universitet och högskolor:

Läs ocksåStudenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden”Andrzej Cahlenstein och Alexander Forsberg studerar båda vid Göteborgs universitet. Nu engagerar de sig i kampen mot hyreshöjningen som deras hyresvärd SGS vill få igenom.

Eskilstuna             1 542

Falun                       1 388

Gävle                       1 374

Annons

Karlstad                 1 400

Uppsala                  1 678

Västerås                  1 378

Örebro                     1 277

Läs också Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.