Annons

Örebros studenthyror billigast

Örebro ​På plussidan: Örebro har billigast korridorshyror av mellansvenska universitet och högskolor. På minussidan: Det är ett större tryck än tidigare på studentbostäder i Örebro.

​Nästa vecka kommer studenterna till Örebro. Men redan nu har studentkåren märkt ett ökat tryck jämfört med tidigare år.

– Vi är nervösa för hur det ska bli nästa vecka, vi har redan fått hjälpa ett 50-tal studenter med tillfälligt boende, säger Johan Skillstedt som är studiesocialt ansvarig vid Örebro Studentkår.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Anledningen till att det är svårare tror han till viss del beror på att många studenter valde att läsa längre program under finanskrisen.

-På så sätt blir folk kvar längre och färre lägenheter blir lediga, säger han.

Den som väl får tag i en studentbostad kan dock glädja sig dubbelt. Örebro har nämligen Mellansveriges lägsta hyror i studentkorridor räknat i kvadratmeter per år. Det visar en genomgång som Hem & Hyra låtit göra.

Läs ocksåBoende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror"

– Det är kul att vi är billigast, men vi delar ändå Sveriges förenade studentkårers åsikt om att ingen ska behöva betala mer än en tredjedel av sitt studiebidrag i hyra. Tyvärr är det sällan så, säger Johan Skillstedt.

Annons

Läs även artikeln ”Hjälp en student och tjäna 500 kronor i veckan”: http://www.hemhyra.se/artikel/orebro/hjalp-en-student-tjana-500-i-veckan-1166

Kvadratmeterhyran vid sju mellansvenska universitet och högskolor:

Läs ocksåStudenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden”Andrzej Cahlenstein och Alexander Forsberg studerar båda vid Göteborgs universitet. Nu engagerar de sig i kampen mot hyreshöjningen som deras hyresvärd SGS vill få igenom.

Eskilstuna             1 542

Falun                       1 388

Gävle                       1 374

Annons

Karlstad                 1 400

Uppsala                  1 678

Västerås                  1 378

Örebro                     1 277

Läs också Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.