HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Örebros studenthyror billigast

Örebro ​På plussidan: Örebro har billigast korridorshyror av mellansvenska universitet och högskolor. På minussidan: Det är ett större tryck än tidigare på studentbostäder i Örebro.

​Nästa vecka kommer studenterna till Örebro. Men redan nu har studentkåren märkt ett ökat tryck jämfört med tidigare år.

– Vi är nervösa för hur det ska bli nästa vecka, vi har redan fått hjälpa ett 50-tal studenter med tillfälligt boende, säger Johan Skillstedt som är studiesocialt ansvarig vid Örebro Studentkår.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

Anledningen till att det är svårare tror han till viss del beror på att många studenter valde att läsa längre program under finanskrisen.

-På så sätt blir folk kvar längre och färre lägenheter blir lediga, säger han.

Den som väl får tag i en studentbostad kan dock glädja sig dubbelt. Örebro har nämligen Mellansveriges lägsta hyror i studentkorridor räknat i kvadratmeter per år. Det visar en genomgång som Hem & Hyra låtit göra.

Läs ocksåGustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar"

– Det är kul att vi är billigast, men vi delar ändå Sveriges förenade studentkårers åsikt om att ingen ska behöva betala mer än en tredjedel av sitt studiebidrag i hyra. Tyvärr är det sällan så, säger Johan Skillstedt.

Läs även artikeln ”Hjälp en student och tjäna 500 kronor i veckan”: http://www.hemhyra.se/artikel/orebro/hjalp-en-student-tjana-500-i-veckan-1166

Kvadratmeterhyran vid sju mellansvenska universitet och högskolor:

Läs ocksåLycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer"

Eskilstuna             1 542

Falun                       1 388

Gävle                       1 374

Karlstad                 1 400

Uppsala                  1 678

Västerås                  1 378

Örebro                     1 277

Läs också Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.