HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Örkelljungabostäders vd slutar

Örkelljunga Vd och styrelseordförande har varit samma person. Det är det slut med nu. Örkelljungabostäders vd Sulev Pull slutar.

Örkelljungabostäder är ett lite kommunalt bostadsbolag med 123 lägenheter. Det har varit ursäkten för att vd och styrelseordförande har varit en och samma person under de senaste åtta åren. Styrelseordföranden utses politiskt. En annan omständighet har varit svårigheter med att rekrytera en vd på 25-30 procent.

− Det har inte varit helt lyckat och revisorerna har påpekat att det är någonting som måste lösas på sikt, säger Arne Andersson (M).

Annons
Läs ocksåSparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

Han var tidigare ersättare i styrelsen och är sedan i mitten av maj ny styrelseordförande. Sulev Pull (M) hade förordnande som vd fram till första juli men har nu slutat i förtid och har lämnat över ordförandeklubban. Han har dessutom hunnit börja ett nytt jobb som vd för Nybro bostads AB i Kalmar län. Under en tid har han varit vd får två bostadsbolag. Läs mer om det här.

Arne Andersson hoppas inom kort kunna presentera en vd på cirka 30 procent. Han säger att det finns ett tilltänkt namn som, om allt går i lås, ska presenteras för styrelsen i juni.

Annons
Läs också Här är hyresrätten vanligast Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka I skånska Hyllinge blev husdrömmen hyresrätter Värdarna mobiliserar i coronakrisen - så påverkas hyresgästerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.